Ishockey

Målvakten ringdes in – då tog Rydaholm första trepoängaren

Ishockey Efter en skral inledning av säsongen kom så Rydaholms första seger på ordinarie tid när Eksjö slogs tillbaka med 5–2 (2–1, 1–0, 2–1) på bortaplan. Matchvinnare blev målvakten Joakim Hansson som fick ringas in på grund av att de bägge ordinarie målvakterna saknades.

Arkivbild

– Han har tränat två gånger under säsongen. Han gör en jättebra match. Vi fick ringa in honom då våra ordinarie målvakter saknades och han fick damma av grejerna och hjälpa oss i dag, säger Rydaholms assisterande tränare Daniel Jonasson.

Hansson räddade 36 skott och var en bidragande anledning till segern. Men det började dock illa. Det var nämligen hemmalaget Eksjö som inledde målskyttet efter drygt tolv minuter spelade. Rydaholm vände dock på 40 sekunder i slutet av den första perioden. Målskyttar var Adam Eriksson och Gottfrid Heinmert.

Andreas Johansson spädde på ledningen i den andra perioden och i den tredje satte David Henriksson 4–1.

Eksjö skulle dock ge hemmapubliken hopp när 2–4-reduceringen kom i mitten av den tredje perioden. Men Gottfrid Heinmert släckte hoppet igen för hemmalaget med sitt 5–2-mål.
– Vi gör väl ingen jättebra match egentligen. Men vi får med oss tre poäng hem och det är det det går ut på, säger Jonasson och fortsätter:
– Vi har tålamod och vi jobbar hårt för varandra. Men det kan bli bättre. Ska vi plocka poäng mot bättre lag så måste vi steppa upp lite.

Utöver målvakten Hansson så framhåller Daniel Jonasson även Philip Haglund, Karl Nicklasson och Joel Andersson som han menar stod för bra insatser.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *