Ishockey

Så ser vägen till avancemang ut för SIS

Ishockey Efter söndagens kross av toppkonkurrenten Diö så ser det minst sagt bra ut för SIS i avseende att bärga seriesegern och därmed säkra en plats i kvalet till division 2. Men hur ser vägen ut sedan? Skillingaryd.nu reder ut det.

Från hemmamötet med Åstorp Foto: Per Bunnstad

Division 3 syd är indelade i fem olika serier, två alltreor och tre fortsättningsserier. Det är i en av de sistnämnda som vi hittar SIS högst upp på den enda plats som ger fortsatt spel efter seriespelets avslut.

Det ska noga poängteras att Skillingaryd ännu inte säkrat seriesegern. Men det räcker med en seger till på de två avslutande bataljerna innan den saken ska vara ett faktum.

Det kan då vara på sin plats att reda ut hur fortsättningen av säsongen ser ut om nu SIS vinner sin fortsättningsserie.

De fyra främsta lagen i de båda alltreorna samt den bästa femman går vidare direkt till kvalserien mot division 2. Den sämsta femman samt sexorna får möta varsin seriesegrare i fortsättningsserierna i playoffmöten om de tre återstående platserna.

Det framgår inte klart och tydligt av tävlingsbestämmelserna, men så som det varit tidigare så rankas lagen efter serietillhörighet, placering och poängkvot där sämsta femman rankas högst och då får möta den sämsta vinnaren av fortsättningsserierna.

Så som det ser ut just nu så är det på följande vis. Märk väl att det återstår några matcher av säsongen och att detta med största sannolikhet kommer att ändras.

Bästa femma i alltvåan: Partille – direkt till kvalserien
Sämsta femma i alltvåan: Glimma – till playoff
Bästa sexa i alltvåan: Åseda – till playoff
Sämsta sexa i alltvåan: Lions – till playoff
Bästa seriesegrare: Skara – till playoff
Näst bästa seriesegrare: Skillingaryd – till playoff
Sämsta seriesegrare: LN 70 – till playoff

Nuvarande ställning skulle alltså ge oss följande playoffmöten, som avgörs i bäst av tre.

Glimma – LN 70
Åseda – Skillingaryd
Lions – Skara

Segrarna i dessa möten gör de övriga nio division 3-lagen sällskap till kvalserierna upp mot division 2 där tolv lag från den högre serien väntar.

Totalt 24 lag alltså som i fyra kvalserier ska göra om totalt fyra platser till nästa säsongs spel i division 2. Detta beroende på att tvåan ska kapas på antal lag.

Eftersom kvalserierna ska indelas geografiskt så kan det mycket bli så att Skillingaryd och Värnamo möts i samma serie. Om nu Värnamo hamnar i negativt kval.

Men då ska mycket klaffa för SIS som först och främst ska vinna sin serie och sedan manövrera sig förbi playoff-steget.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *