Ishockey

Bragdmatch av Värnamos hockeytjejer

Ishockey Trots en tunn trupp lyckades Värnamo/Gislaved betvinga serieledande Kalmar/Oskarshamn på bortaplan med 4 – 3. – Helt underbart, utbrister tränaren Martin Svensson efter matchen.

När 40 minuter av matchen i damernas division 2 hade spelats så hade lagen haft varsin period. Den tredje beskriver tränaren Martin Svensson som jämn. Med bara elva spelare i matchtruppen krävdes det ett disciplinerat spel från hans gäng.
– Vi spelade ett väldigt enkelt spel, mycket sarg ut. Vi hade lite otur på två av målen, men vi revanscherade oss.

Värnamo/Gislaved hade ledningen med både 2 – 0 och 3 – 1, men hemmalaget lyckades hela tiden komma tillbaka. Men när Tova Gulldén satte dit 4 – 3 med lite mindre än tre minuter kvar av ordinarie tid lyckades ostkustlaget inte hitta något motmedel.

Martin Svensson berömmer hela laget för dagens insats. Värnamo/Gislaveds målskyttar var Lovisa Lundström 2, Hilma Gustafsson och Tova Gulldén.