Ishockey

SIS vände 0–2 till 5–2 – RSK föll

Ishockey Fortsättningstrean inleddes med seger för Skillingaryds IS och förlust för Rydaholms SK.

SIS vann med 5–2 (0–2, 5–0, 0–0) över Mjölby. Som så ofta var Axel Thulin poängbäst. Han gjorde två av målen och var delaktig i två andra. Övriga målskyttar var Eric Carlsson, Ludvig Johansson och Felix Mattsson.

Kedjan med Felix Mattsson, Ludvig ”13” Johansson och Axel Thulin var ruskigt effektiv. SIS-tränaren vill ändå framhålla tredje formationen lite extra: Jonatan Tisell, Ludvig ”91” Johansson, Casper Thulin Johansson, Edwin Ljungberg och Axel Ekström.

SIS förlorade faktiskt skotten med 27–34 (9–11, 9–10, 9–13).

Utvisningarna var 9×2 för SIS och 7×2 för Mjölby. SIS utnyttjade två av överlägen i mål: 4–3 i spel fem mot tre och 5–2 i spel fem mot fyra. Mjölby gjorde sitt första mål i spel fem mot fyra.

• RSK 3 x 1–3
Rydaholm fick det riktigt tufft i bortamötet med Motala. 1–3 i varje period fram till 3–9. Rsk tog annars ledningen redan efter 1,5 minut genom Gustav Rudholmer. Hemmalaget gjorde sex raka mål innan Philip Haglund reducerade. Sista målet kom vid ställningen 2–7 mot Martin Andersson som målskytt.

Motala vann skotten med 56–35.

SIS har närmast Löfstad borta medan Rydaholm ta sig an Mjölby hemma.