Ishockey

Skillingaryd slog serieledarna i hockeytrean

Ishockey I kvällens match i hockeytreans fortsättningsserie gjorde Skillingaryd en stark insats och besegrade Lenhovda med 4-1.

Lenhovda var obesegrade inför kvällens match men det struntade SIS i och gjorde en stark bortamatch och vann med 4-1. Men det var en tät tillställning där Lenhovda vann skotten med 30-23 och periodsiffrorna var (0-1) (0-1) och (1-2). Avgörande prestationer gjorde målvakten Emil Karlsson som räddade en straff och Felix Mattsson som satte pucken för 3-1 till Skillingaryd med en man mindre på plan. Målet kom med mindre än fyra minuter kvar av matchen och Lenhovda orkade inte resa sig efter den kallduschenen. Matchen var inte klar var för kvällen, när Lenhovda tog ut målvakten för att spela sex man mot fyra så avgjorde SIS definitivt med ett mål i öppen kasse efter ett presspel där SIS kom fram och satte pucken i nät.

Tränaren Daniel Lagander var mycket nöjd med lagets insats som en av de bästa för säsongen. Han ville särskilt framhålla målvakten Emil Karlsson som räddade straffen och därigenom gav laget råg i ryggen. Dessutom berömde han juniorerna Ted Persson och Oskar Ivansson i som tog för sig och spelade bra.

Om en vecka är det Rydaholm som kommer på besök till Movalla, och serien går in i slutskedet där Skillingaryd gärna tar första platsen och spelar vidare mot högre höjder. Daniel Lagander säger att Lenhovda är favoriter att ta hem det hela, men fem omgångar återstår.

Osvuret är dock bäst Skillingaryd och Lenhovda har mötts sex gången denna säsongen och ännu har ingen vunnit hemma, men den 11 februari möts de igen i Skillingaryd och då vänds trenden säger Daniel Lagander.