Ishockey

Utvisningarna blev Rydaholms fall

Ishockey Lenhovda blev en för svår uppgift för Rydaholm i vårpremiären av ishockeyns division tre södra C fortsättning. RSK föll, efter att ha dragit på sig en lång rad utvisningar, med 2–7 (1–2, 1–4, 0–1) på bortaplan.

Arkivbild

Rydaholm drog på sig  tre utvisningar i första perioden, fyra i andra och två i den sista. Lenhovda fick bara två utvisningar sammanlagt. Det förstörde matchen för Rydaholm.

– Det är där vi förlorar matchen. I numerärt underläge blev det 0–5. När vi spelade fem mot fem blev det 2–2, suckar RSK-tränaren Daniel Jonasson, som inte alls är nöjd med dagens insats.
– På grund av utvisningarna ger vi oss själva aldrig chansen. Men vi har ett ungt lag och det saknas rutin i vissa lägen, konstaterar han.

Men det var till en början en jämn match. Lenhovda tog ledningen med 1–0 i åttonde minuten. Bara två minuter senare kvitterade Rydaholm genom Lucas Östman. Och ytterligare två minuter senare tog hemmalaget på nytt ledningen.
Det resultatet stod sig perioden ut.

I andra periodens elfte minut ökade Lenhovda på sin ledning till 3–1 som strax därefter blev 4–1. Rydaholm reducerade visserligen till 4–2 genom Johannes Lindahl i 17:e minuten av perioden, men hoppet om att komma ikapp släcktes då hemmalaget i periodens sista minut kunde göra två enkla mål efter Rydaholm då fått två spelare utvisade samtidigt.

Med det övertaget i ryggen hade Lenhovda inga svårigheter att kontrollera matchen. I tredje periodens tredje minut ökades hemmaledningen till 7–2, vilket också blev slutresultatet.
– Men vi tar nya tag och fortsätter kriga vidare. Serien ser rolig ut med flera nya lag för oss att möta, så det kommer nog att kunna bli en spännande vårsäsong, säger Daniel Jonasson.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *