Ishockey

Storförlust för SIS i Göteborg

Ishockey Skillingaryds IS kom snabbt ned på jorden efter den stora hemmavinsten mot Virserum. I kväll hade man inget att sätta emot Göteborgs IK som vann med hela 8–1 (2–0, 5–0, 1–1).

Efter två perioder hade SIS 24–23 i skott men det var underläge med 0–7.

SIS hade i bagaget två tidigare möten med Göteborgs Si IK i alltrean, 4–7 hemma mot 3–4 efter straffavgörande borta. Det kändes som att SIS stärkt av den fina inledningen i kvalet med 7–1 mot Virserum skulle kunna hota Göteborg.
Hemmalaget fick en smakstart med 1–0 redan efter 2.33 och 2–0 efter 7.53. Spelmässigt hängde SIS med bra men målskyttet saknades. Skotten var 11–11 i perioden.

I mittperioden vann faktiskt SIS skotten med 13–12 men Göteborg vann målfabrikationen med 5–0.

I den tredje perioden kom 8–0 och till sist fick SIS in ett tröstmål genom Erik Carlsson. Skotten blev totalt 37–36 till Göteborg.

Vita Hästen vann samtidigt med 8–0 på bortais över Virserum och nu undrar sig vän av ordning om SIS ska ha någon chans på fredag i Norrköping mot detta Vista Hästen.

SIS-tränaren Stefan Rosén var av naturliga skäl inte nöjd med insatsen
– Vi bjuder på alldeles för många mål och kom inte alls upp till den nivå där vi ska vara.
Han berömmer Göteborg för ett mycket bra spel i anfallszon. SIS hade många anfall men fick inte alls till samma tryck.
– Det blir uppförsbacke nu men vi får bryta ihop och presentera bättre på fredag, säger Stefan Rosén.
Man ger inte slaget förlorat om att vinna serien för det återstår tre matcher att spela.

Text: Per Bunnstad