Ishockey

”Texas” spänner bågen: ”Inget snack”

Ishockey Rydaholm var länge med i diskussionerna kring Alltrean men bommade tillslut. Nu siktar man på att vinna fortsättningsserien och få kvala vidare uppåt.

Arkivbild. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Chansen till spel i alltrean var redan borta inför den sista grundserieomgången. Men när det var dags för bokslut så var man bara två ynka poäng efter Nässjö som knep andraplatsen.
– Tyvärr tappade vi några onödiga poäng tidigare under serien som gör att vi tyvärr inte är i alltrean, konstaterar den assisterande tränaren Daniel Jonasson.

Gruppen viktigast

Smolk i bägaren under en annars mestadels positiv säsong där de sportsliga resultaten varit bättre än på många år.
– Det är ett ungt lag vi jobbar med och många som spelar sin första seniorsäsong, så det finns att bygga på.

En av ungtupparna som verkligen visat framfötterna under säsongen är Ludvig Karlsson som leder den interna poängligan. Han är en av spelarna som dyker upp när Daniel Jonasson får redogöra för vilka som blir nyckelspelare framåt.
– Alla i gruppen är viktiga, men om några sticker ut så är det Ludvig Karlsson, Jesper Eriksson, Joel Andersson. De nya i Jakub Lis och Johannes Nilsson. Finns även en målvakt som smyger lite i bakgrunden vid namn Marcus Sjöholm.

Hur ser målsättningen ut inför fortsättningsserien?
– Vi vill bli etta och gå bakvägen, det är inget snack om det, säger Daniel Jonasson bestämt.

Vilka blir toppkonkurrenter?
– Jag tror att Diö kommer vara med och hota i toppen. Skånelagen har jag inte så bra koll på, så jag kan inte säga så mycket om dem. Men Smålandshockeyn är taktiskt bättre än den skånska där det är mycket fart och fläkt och kanske inte så mycket tanke varje gång.

Lejonet från Landskrona, Diö, Osby, Lenhovda, Lund och Åstorp utgör motståndarna under fortsättningen. Under torsdagen premiärspelar ”Texas” borta mot Åstorp. Första hemmamatchen blir mot Osby på söndagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *