Ishockey

Toppen mötte botten – utklassning

Ishockey Värnamo som leder tabellen såg idag till att det gästande laget Valdemarsvik inte skulle få ta sina första poäng denna matchen heller. Visserligen skiljde det bara ett mål i första perioden men det var inget snack om vilka som var det bättre laget och Värnamo vann med 14-1, (2-1, 4-0, 8-0). Uppdaterad.

— Vet inte vad jag ska säga men det kändes okej. Det blir lite konstiga matcher när vi möter lite sämre lag, säger tränaren Alexander Eriksson.

— Det skiljer sig väldigt mycket när man möter topplagen som Åseda och Skillingaryd jämfört med Valdemarsvik, det blir som två olika sporter, fortsätter Eriksson.

Eriksson nämner att det var en laginsats idag och att de brukar rulla på tre kedjor men nu utökade till fyra  eftersom många juniorer skulle få chansen.
— Efter första perioden då det bara stod 2-1 gick vi dock ner på lite folk för att få fart på det och fick till ett ryck. När vi sedan leder så stort som vi gör så är det ju lite svårt med motivationen men då måste man bara visa ödmjukhet och fortsätta göra jobbet, kommenterar Eriksson.

Målen gjordes av Martin Mörck (2), Austin Maietta (2), Nils Svensson, Hugo Larsson, Markus Pettersson (2), David Good (2), William Godbout, Alexandre Vigor, Oscar Quist och Hannes Larsson.

— Det är även kul att vi fick sprida ut målskyttet idag, att andra kliver fram, avslutar Eriksson.

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *