Ishockey

Trots tränarbytet – HV nollade på nytt: ”Måste bli vassare”

Ishockey Det har varit turbulenta dagar i HV 71. Men trots tränarbytet i söndags blev det ingen resultatmässig effekt oå bortaplan mot Malmö. Hemmalaget kunde vinna med 2–0.

Malmö kunde ta ledningen i den första perioden och sedan stod sig det resultatet till en bit in i tredje perioden när skåningarna kunde öka på till 2–0. HV såg ut som ett slaget lag, men fick en möjlighet att komma in i matchen när man i slutet av matchen fick fem minuters spel i numerärt överläge.

HV pressade på rejält och hade mängder av chanser, men Malmös målvakt Daniel Marmenlind storspelade och lyckades freda sitt mål från påhälsning. Andra raka nollan för målvakten. Han stod ju även i lördagens 8–0-seger mot HV.

Johan Lindbom är nygammal tränare i HV och han summerade matchen så här:
– Vi gör många delar bra försvarsmässigt och offensiven växer vi in i ju längre matchen går, sa han till TV 4 efter matchen.

HV 71 hade mängder av chanser i numerärt överläge. Men pucken ville inte dit.
– Det måste bli mål om vi ska vinna matcher, sa Johan Lindbom, som ändå var nöjd med försvarsspelet.