Ishockey

Växjö i kamp om SM-guld – rysaravslutning i kvalserien

Ishockey Växjö hade 2-0 i matchserien om SM-guldet inför kvällens hemmamöte med Skellefteå. Uppdaterat klockan 23.19.

Efter två mållösa perioder tog Skellefteå ledningen men Växjö vände till 2–1 och var nära att ordna tredje raka seger. Kvitteringen kom i numerärt överläge för Skellefteå. Då återstod det 148 sekunder av perioden.

Matchen gick till förlängning och 7.57 in på den femte perioden gjorde Skellefteå 3–2. Därmed står det 2–1 i matcher för Växjö där först till fyra segrar ger SM-guld.

I kvalserien till hockeyallsvenskan blir det en dramatisk avslutning på lördag. Ett lag går upp i den högre serien och fyra lag toppar med 16 poäng vardera: Väsby + 8 mål, Kalmar + 4, Hudiksvall + 3 och Nybro + 2.