Ishockey

Växjö tog kommandot mot Luleå

Ishockey Nytt slutspel, men samma heta kvartsfinalserie. Då vände Växjö mot Luleå och tog hem den första ronden. Segersiffrorna skrevs till 5–3.

Det blir en favorit i repris när Växjö för andra året i rad ställs mot Luleå i kvartsfinal i SHL-slutspelet. Matchen i Vida Arena blev jämn, men det var gästerna som tog ledningen genom Fredric Allard. Växjö kom tillbaka med matchens första vändning och det var början på en målkavalkad. Publiken fick bevittna inte mindre än åtta mål och det var hemmalaget som fick glädjas i slutändan. Med fyra och en halv minut kvar skickade Robert Rosén in 4–3. I slutminuterna skickade Luleå ut målvakten, då fastställde Hugo Gustafsson slutresultatet till 5–3.

Bara ett stenkast från Vida Arena utspelade sig en annan kvartsfinalkamp, nämligen den mellan Växjö och Kalmarsund i herrarnas innebandyslutspel. Hemmalaget fick en drömstart i Fortnox Arena, men med tre raka mål grusade Kalmarsund Växjös hemmaplansfördel. Matchen slutade 2–4 till bortalaget.

Jon Dahl Tomasson ställdes mot tufft motstånd i sin första match som svenska herrlandslagets förbundskapten när laget spelade mot Portugal i kväll. Efter 45 minuter stod det 3–0 till portugiserna efter mål av Rafael Leao, Matheus Nunes och Bruno Fernandes. Bruma gjorde 4–0 i en 57:e. minuten, Viktor Gyökeres reducerade minuten senare innan  Goncalo Ramos rullade in 5–1 i öppet mål. I slutminuterna reducerade Gustav Nilsson och matchen slutade 5–2 till Portugal.