Ishockey

VGIK är tillbaka på fötterna igen

Ishockey "Det kändes ganska bra idag med tanke på att vi lyfter oss från förra matchen som var katastrof" säger Alexander Eriksson om dagens vinst mot Lidköping med 5–1, (2–1, 1–0, 2–0).

– Vi har pratat igenom vad det innebär och kostar i form av arbetsinsats för att vinna i den här serien och idag gör vi det betydligt bättre än förra matchen, säger tränaren Alexander Eriksson.

– Vi gör en bra start på matchen men bjuder ändå dem på ett mål och då blir man lite orolig att vi skulle hamna i den skiten igen men vi får det rätt snabbt under kontroll.

Värnamos kvittering kom tre minuter efter genom Herman Ärleskog. Fyra minuter senare utökar Manfred Träff Williams och i andra och tredje perioden så gör David Good, Markus Pettersson och Alfred Andersson mål.

– Vi gör en solid insats och släpper bara in ett mål bakåt samtidigt som vi är effektiva framåt och fortsätter vi med det så kommer vi ta många fler poäng framöver.

– Vi har liksom inte fler lägen än vanligt utan gör bara mer mål på de chanser vi har vilket är positivt, avslutar Eriksson.

Det är många som försöker utmana om serieledningen och VGIK är på en femteplats med endast fyra poäng bakom de tre lag som ligger ovanför och fem poäng bakom tabellettan Pantern.

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *