Ishockey

VGIK dam vann premiären

Ishockey Värnamo GIK har spelat sin första match i damtvåan. Uppdaterat.

Det var match i Lödöse utanför Göteborg mot LN 70. VGIK vann med 5–3 (0–0, 3–0, 2–3). I mittenperioden gjorde VGIK tre mål inom drygt sex minuter.

Målskyttar var Lovisa Lundström 4 och Alice Henriksson. Hemmalaget vann skotten med 58–23 men VGIK-målvakten Casandra Karlsson storspelade.

Noteras kan att VGIK fick en spelare utvisad 5 plus 20 minuter för tackling mot huvudet i mitten av den första perioden.

VGIK hade bara med sig en målvakt och tolv utespelare men kämpade helhjärtat. Man tappade ju också en tjej vid utvisningen 5 plus tio minuter, vilket betydde matchstraff.

– En riktig kämpaseger, Otroligt bra, berömmer tränaren Martin Svensson.
Alla får klart plus och särskilt målvakten som var otroligt säker,  särskilt första perioden.
– Vi kunde också stänga ute hemmalaget som tvingades till många lätta skott, säger tränaren.

Fyramålsskytten måste givetvis framhållas, Rydaholmstjejen som vet var motståndarmålet är beläget.