Ishockey

VGIK inför kvalserien: ”Största motståndarna är vi själva”

Ishockey Efter en lång säsong är ni Värnamo GIK framme vid det slutliga testet: Kvalserien tillbaka till division 2. – Känslan är mycket god, konstaterar tränaren Alexander Eriksson.

Alexander Eriksson drar upp riktlinjerna som är tänkta att resultera i måljubel. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Fjolåret var ingen munter upplevelse för VGIK som rasade ur division 3. Men under säsongen har de visat framfötterna. Men ingenting är vunnet än och det är först nu den riktiga prövningen börjar.
– Alltrean har varit en jättetuff och bra serie, men det var sex av åtta lag som gick till minst playoff. Känslan inför säsongen, utan att låta kaxig eller självgod, var att det skulle bli svårt att inte ta sig till kvalserien, säger VGIK-tränaren Alexander Eriksson och fortsätter:
– Så på något sätt har vi gjort det vi ska fram hit, och vi har gjort det jävligt bra, men det är nu det sista examensarbetet kommer och det är det här man hela tiden har strävat efter och jobbat för.

Tar match för match

Efter sista seriematchen mot Skillingaryd passade Värnamo på att vara lite lediga.
– Efter tre dagar utan träning och matcher så kan man ibland se en tendens till att det är lite lojt och lite rostigt, men när vi startade upp igen i tisdags så var det riktigt fokuserat. Det känns väldigt laddat och bestämt i gruppen. Så det känns bra.

Motståndarna i kvalserien heter Partille, Helsingborg och Göteborg.
– Vi tar match för match. Men jag har stor tro på vårat lag. Sedan har vi givetvis stor respekt för motståndare. Helsingborg är ju på papperet den starkaste konkurrenten och vann sin alltrea. Göteborg har en del rutinerade spelare. Partille är väl det laget jag har sämst koll på, jag känner igen några namn, säger Alexander Eriksson och fortsätter:
– De största motståndarna har vi haft hela säsongen och det är oss själva. Spelar vi våra kort rätt så löser vi detta. Det hänger på oss.

De blir nyckelspelarna

Målvakten Alexander Johansson har haft en strålande säsong, och kan dessutom bidra med nödvändig från en lyckad kvalserie. Han var med och spelade kvar Nittorp i division 2 ifjol.
– Han har gjort en jättebra säsong så här långt och kommit upp jättebra i alltrean. Att ha en bra målvakt i en kvalserie är a och o. Det känns jättetryggt att ha honom längst bak.

Alexander Eriksson tror även på backen Anton Sandqvist i kommande kvalserie.
– En extrem general utan dess like i vår grupp. Han tar sällan ton och öppnar inte munnen speciellt ofta, men killen sätter knappt en puck fel alltså. Ett föredöme både på och utanför isen.

För några veckor sedan plockade man in den rutinerade backen Niklas Enberg som förra säsongen spelade allsvenskt med Troja.
– Han har sin rutin. Inte nog med att han är gammal och har rutin från att spela högre upp, han är dessutom norrlänning och naturligt lugn.

Rutinen viktig

Anfallsmässigt så är man både breda och spetsiga. Det finns många som kan kliva fram.
– David Good har varit poängbäst hittills och det är viktigt att en sådan kille fortsätter producera. Sen är ju en sådan som Fredrik Engdahl hitplockad för sin rutin också. Markus Pettersson fick vi spela utan i hela alltrean, för han bröt fingret, men han är tillbaka nu och har varit viktig hela säsongen. När vi värvade in honom så var någonstans tanken att i kvalserien ska han vara som bäst.

Alexander Eriksson öser också beröm över duon Nils Svensson och Victor Koppelo.
– Framförallt i numerärt underläge, men också för att sätta tonen för hela laget. Jag skulle kunna plocka ut hela laget i stort sett. Vi har en väldigt stark grupp.

På söndag drar kvalserien igång när Göteborg kommer på besök till Värnamo.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *