Ishockey

VGIK kommer vara ett jagat byte

Ishockey VGIK har slickat såren efter degraderingen från division 2. Nu tar man nya tag i trean med målet att ta sig tillbaka. – Det kommer inte att bli enkelt, berättar tränare Alexander Eriksson.

Foto: Arkivbilder

På söndag drar division 3-hockeyn igång när Värnamo GIK tar emot seriefavoriten Åseda på hemmaplan.
– Det känns ovisst beroende på vart vi själva står och var de andra lagen står. Det är en ny serie och nya bekantskaper. Men det ska bli spännande, säger Alexander Eriksson och fortsätter med målsättningen:
– Målsättningen är att försöka ta oss upp, det är inget snack om det. Sedan är det djävulskt mycket enklare sagt än gjort. Det är klart vi vill gå upp, men vi gör ju ingen HV-satsning om man säger så.

Vilka är seriefavoriter?
– Åseda är väl storfavorit. Vi mötte dem nu på försäsongen, men jag måste säga att jag inte blev imponerad. Jag tyckte vi gjorde en ganska svag insats, men ändå var vi nära att vinna den matchen. Så det känns ändå skönt.
– Sen ska vi självklart vara med där uppe och det är nog vi och Åseda som kommer slåss om det. Hoppas jag.

Varnar för SIS

Han tror även att lokalrivalen SIS kan vara med där bakom.
– Skillingaryd, de har definitivt hugg på tredjeplatsen och allttrean. Jag tror de kommer vara där och slåss främst med Virserum.

Besvikelsen var stor när VGIK åkte ur tvåan i våras. Alexander Eriksson berättar att man byggt laget en hel del på karaktär inför säsongen.
– Vi har valt att ha kvar de som vi tycker förra året visade lite hjärta trots en tung säsong. De som kanske inte syns och hörs så mycket, men som alltid är på plats och alltid gör det som förväntas av dem. Det finns en bra stomme med dem. Så det finns definitivt en revanschlusta hos dem och det kommer nog märkas ju längre vi kommer under säsongen.

Vilka spelare kommer driva det här laget?
– En hyfsat namnstark spelare är väl Markus Pettersson som varit i klubben tidigare. Han är rutinerad och känner till det här. Extremt vältränad och tävlingsinriktad och bra pådrivare. Han kommer vara en viktig kugge.

Han räknar också upp Victor Koppelo, David Good, Simon Westlund, Nils Svensson och Anton Sandqvist.
– Det är den här stommen vi valde att hålla kvar vid och bygga vidare på som också kommer vara tongivande. Martin Mörck är också en kille vi fått hem. Alexander Johansson i mål kommer också bli viktig. Så det finns ett gäng bland de lite äldre killarna, sen får man se vad kanadickerna kan göra när de kommer, de bidrar ju med sin attityd.
– Men alla måste bidra för att det ska bli bra, det är ingen som det kommer stå och falla med.

Kanadensarna William Godbout och Austin Maietta har ännu inte anlänt. Där väntar man på papper från migrationsverket.

Derbyserie

Alexander Eriksson berättar att man från start vill hitta ett grundspel som man kan ha med sig hela säsongen. Något som håller i heta kvalbataljer framåt vårkanten, liksom när man möter lite sämre lag.
– Vi ska vara ett hårt arbetande lag i första rummet. Det jag önskar få in i huvudet på folk är att vi ska vara bäst på att göra det enkla. Vi kommer från tvåan och lagen vi möter kommer vilja slå oss och vi kan inte gå ut och tro att vi ska vinna över lagen på en skridsko. Vi har väl förmodligen bättre lag än många andra, men då måste vi också göra jobbet bättre för att vi ska vinna. Ska man gå hela vägen så kommer det definitivt att krävas.

I samma serie återfinns också lokalkonkurrenterna Rydaholm och Skillingaryd. Alexander Eriksson sticker inte under stol med att det för dem troligtvis kommer vara lite extra tändvätska att möta VGIK.
– Det är på förhand deras finaler. Det blir något att hantera för oss, det kommer inte bli enkelt. Det är jag inställd på och det är bara att hoppas att spelarna är inställda på det också.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *