Ishockey

VGIK tog poäng mot Borås

Ishockey Värnamo GIK spelar bra mot topplagen i ishockeytvåan. Uppdaterat.

Matchen slusade  2–3 sedan Borås avgjort på straffslag.  Periodsiffrorna: 1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 0–1. Skotten: 22–40 (7–13, 8–13, 7–10, 0–3, 0–1).

Albin Blomberg gav med sitt åttonde mål för säsongen VGIK ledningen 12.37 in på första perioden. Lukas Johansson fick passningspoäng. Ganska mitt i matchen kom kvitteringen och blott 25 sekunder in på slutperioden tog Borås ledningen
VGIK kvitterade till 2–2 efter 52.08 genom Alfred Andersson. Albin Blomberg och Lukas Johansson spelade fram till målet.

– En helgjuten insats. Kunskapen finns i laget, konstaterar VGIK-tränaren Alexander Eriksson om sina spelare.
Han tycker att man gjorde en jättebra match och har nu inte förlorat inom ordinarie speltid på de senaste fyra matcherna.

– Vi har haft mycket skador men nu började killarna komma tillbaka och vi har fortfarande lite sparkapital.

Han noterar om spelet från VGIK:s sida: Disciplinerat, noggrant och enkelt.

Även om Borås var mer spelförande och sköt avsevärt mer hade VGIK väl så många heta målchanser.

– Helt nöjd blir jag bara om det blir tre pong men Borås har ett sådant spelarmaterial att de ska vinna serien.