Ishockey

VGIK vann efter straffar – Hugo Larsson avgjorde

Ishockey Värnamo GIK besegrade Åseda på bortais med 4–3 (1–0, 0–3, 2–0, 0–0, 1–0).

Hugo Larsson avgjorde för VGIK. Arkivbild. Foto: Jim Carlsson

Hugo Larsson gav VGIK ledningen. Oscar Quist reducerade till 2–3 och Alexandre Vigo kvitterade till 3–0. Efter en mållös förlängning väntade straffar. Efter sex straffar för vardera laget stod VGIK som segrare med 4–3.  Hugo Larsson gjorde målet. VGIK vann skotten med 44–35.


Det var en spännande och svängig match där hemmalaget hade en bra period, den andra. I övriga samt i förlängningen var gästerna hetare.
– Vi hade lägen till en trepoängare i tredjeperioden och även att avgöra i fölängningen, säger tränaren Alexander Eriksson,
Sammantaget var han ändå nöjd med en poäng med tanke på att Åseda hade 3–1 efter två perioder.
– I den perioden hade vi det jättetufft. Det var inte mycket som stämde för oss då och det var Åseda inte sena att utnyttja, noterar VGIK-tränaren.


Hugo Larsson visade kyla vid minst två tillfällen. Han gjorde 1–0 i numerärt underläge efter att ha blivit frispelad. Straffan som avgjorde matchen gjorde han mål på kom på ett liknande sätt som vid 1–0.

– Jättekul för Hugo och oss. Han och alla i laget krigade på bra. Det känns bra med fem poäng av sex möjliga på två möten mot Åseda, som av många tippats att vara seriens bästa lag.


Nästa match är på söndag hemma mot seriens jumbo Valdemarsvik.


Per Bunnstad

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *