Ishockey

VGIK vann efter svängig match

Ishockey Värnamo GIK spelade under kvällen match mot Halmstad Ravens på bortaplan där man vann efter stora siffror. Slutresultatet kunde tillslut fastställas till 9-5 (1-1, 4-3, 4-1).

Det blev en svängig match ikväll för Värnamo GIK som mötte Halmstad på deras hemmaplan. Man ledde först matchen innan man tappade ledningen, för att tillslut återta den och gå vinnande ur matchen.

Matchen börjar bra för VGIK och man tar ledningen efter sex minuter genom Lukas Sjöblom. Med 30 sekunder kvar får man en utvisning där man sedan släpper in ett mål med 14 sekunder kvar. 1-1 efter första perioden.

I andra perioden blir det mål åt båda hållen. Halmstad gör både 2-1 och 3-1 innan Värnamo får in en reducering återigen genom Lukas Sjöblom till 3-2. Värnamo lyckas även kvittera till 3-3 genom John Petersson. Kort därpå tar Halmstad åter ledningen innan Värnamo återigen kommer tillbaka genom kvittering av Sebastian Eriksson till 4-4 och sedan ledning 5-4 efter mål av Lukas Johansson med drygt 2.40 kvar av andra perioden.

I tredje perioden blir man för starka för Halmstad och man lyckas vinna komfortabelt tillslut. Värnamo gör fyra mål i tredje perioden genom Elliot Nordholm, Lukas Johansson, Lukas Sjöblom återigen och sist Toni Nurminen.

-Väldigt mycket mål idag men vi skulle kunna göra ännu mer om man ser till skotten. I andra perioden vinner vi skotten med 20-6 och gör fyra mål och släpper in tre, så Halmstad var verkligen effektiva. Men hursomhelst väldigt skönt med seger och nu är det tre matcher kvar för vår del och det är bara att köra på, säger tränare Alexander Ericsson efter dagens match.

Härnäst väntar Olofström för Värnamo på onsdag.