Ishockey

VGIK vann i Sölvesborg

Ishockey Värnamo GIK tog första trepoängaren i fortsättningstvåan. Uppdaterat.

Det blev klara 5–2 (1–0, 3–1, 1–1). Skotten var jämnare:  26–28 (6–6, 11–11, 9–11) men VGIK-målvakten Jonas Malm räddade det mesta.

Nils Svensson gav VGIK ledningen och i spel fem mot tre gjorde David Good 2–0. Anton Wester ökade på till 3–0. Etter reducering gjorde Elliot Nordholm 4–1. Sebastian Eriksson fastställde slutresultatet till 5–2.

Noteras kan att båda lagen efter ett mindre slagsmål fick ett matchstraff om 5 + 20 minuter. För VGIK var det Albin Blomberg som drabbades.

VGIK-tränaren Alexander Eriksson tycker att man egentligen gjorde en bättre match när man senast förlorade mot Osby hemma.
– I dag var vi effektivare och satte chanserna. En riktig krigarinsats från alla spelare, berömmer han.

Han är också mycket belåten med spelet i numerärt underläge där man i de tre inledande matchen undvikit baklängesmål.

Man har skapat fler målchanser i många tidigare matchen men den här gången visade killarna fin kyla. Man hade bakåt också en stabil målvakt i Jonas Malm, som fått vakta kassen i alla de tre inledande matcherna.
– Det var lite magkänsla, säger tränaren om valet av Jonas.
Hur det blir i nästa match är för tidigt att säga. Det är jämnt även på målvaktsposten.

– Jätteskönt med första segern och det behövs många trepoängare för att vi ska vara med i toppen av denna som det ser ut att bli mycket jämna serie, avrundar VGIK-tränaren.


Nästa match för VGIK är på onsdag då Olofström kommer på besök.
– Tufft. Olofström har många duktiga spelare och tvålade dit Osby med 5–0 i går, kommenterar Alexander Eriksson som ändå både hoppas och tror på VGIK-seger,

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *