Motorsport

Bildextra: Näst sista deltävlingen av Sydsvenska rallycupen avgjord

Motorsport Sydsvenska Rallycupen körde sin femte och näst sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 57:e gången på lördagen den 10 september. Tävlingen ingick också i distriktsmästerskapen för Småland.

Simon Andersson och Carl Eriksson segrare i TV svängen Foto: Lasses Rallyreportage  [1/5]

Erik Bergman på elfte plats i TV Svängen 2022 Foto: Lasses Rallyreportage  [2/5]

Frida Axelsson bryter i East Sweden Rally 2022. Foto: Privat  [3/5]

Johan Pettersson tvåa i TV svängen Foto: Per Pettersson  [4/5]

Simon Wernersson TV svängen 2022 Foto: Lasses Rallyreportage.jpg  [5/5]

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka till 70-talet. Krokigt och bökigt men också betydligt långsammare vilket gör att alla får köra med större eftertänksamhet för att bilen skall hålla ända in i mål.

Carl Eriksson är tillsammans med Nellie Karlsson, se separat artikel från SM i Vallentuna, en av klubbens mest framstående kartläsare. Han har tidigare under säsongen kamperat ihop med Melvin Bengtsson från Kullings. De har varit väldigt framgångsrika i Svenska Rallycupen men fick på ett dramatiskt sätt bryta sista tävlingen efter en brand. När nu helgen var ledig så fick Carl frågan från en av södra Sveriges mest lovande förare, Simon Andersson från Eslöv. De fann varandra direkt och hittade ett förtroendefullt samarbete som ledde till klasseger i B 2WD och en nionde plats totalt.

I samma klass lotsade Simon Molin Henrik Sjöberg från Ljungby men de fick tyvärr bryta efter avåkning.

Simon Wernersson och Hans-Peter Picher försöker hänga på ledningen i Smålands DM i klass C Grupp E trots att de inte var med från starten av säsongen. De blev denna gång trea och det är också den placering de har i DM.

I klassen A 2WD gjorde Erik Bergman/Per Andersson sin andra tävling för året. Inte riktigt samma tempo som tidigare år i en deras favorittävlingar men de slutade ändå på elfte plats av nitton.

I Ungdomsklassen har Wille Gadd från Lessebo blivit det stora spöket för Johan och Per-Ola Pettersson. Även denna gång drog Wille det längsta strået med Johan på andra plats.

Samtidigt som tävlingen kördes i Hörby så förflyttade sig Frida Axelsson/Stefan Gustavsson att antal mil norrut för att köra East Sweden Rally. Tyvärr blev det en riktigt dålig dag för dem då de bröt några meter in på första specialsträckan med drivknutsbrott. Än en gång kan vi konstatera att brott inte lönar sig!

I detta rally gjord också Markus Theorin en stark kartläsarinsats då han hjälpte Björn Norman Grödinge MK till en andra plats i 1300 Rally Cup.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *