Motorsport

Bra placeringar för Skillingarydsförare i Nässjörally

Motorsport Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Novemberskölden för fyrtioåttonde gången. Tävlingen brukar vara den avslutande tävlingen för säsongen för södra Sveriges rallyförare och blev så också i år. Bara en pallplats denna gång men ändå många bra placeringar för Skillingaryds Motorklubb.

Pressbilder: Skillingaryds Motorklubb

Eddie och Agustin trea i Novemberskölden 2023.  [1/4]

Vincent Johansson och Karl Stark sjua i Novemberskölden 2023.  [2/4]

Keith Wennberg och Sebastian Johansson femma i Novemberskölden 2023.  [3/4]

Johan Pettersson fyra i Novemberskölden 2023.  [4/4]

Nässjö MK bjöd på ett uppskattat arrangemang med höstfuktiga vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 210 förare som kom till start. Bland dem också sexton ekipage från Skillingaryds MK. Klubben var med det också den klubb som hade klart flest startande denna lördag.

Totalsegrade gjorde Sveriges kanske mest kända rallyförare, Tim Liljegren, i sin Volvo och tog därmed sin första inteckning i den ständigt vandrande Novemberskölden.

Så lite om med- och motgångar för Skillingaryds förare. Bäst placeringsmässigt lyckades ungdomsrallyåkaren Eddie Ramirez Eriksson med kartläsaren Augustin Ramirez Acosta. De blev trea i första tävlingen med nya bilen. Körningen gav mersmak och de ser ljust på nästa år.

Keith Wennberg lämnade för dagen syster Jane hemma och lät trogne mekanikern Sebastian Johansson sitta i högerstolen. De kom femma av de 17 i klassen A/B-förare Grupp E, en placering fullt i klass med de goda placeringarna i årets E-cup där han blev tvåa i standardklassen, en poäng från segern. Bland C-förarna i samma bilklass kom Johan Gustafsson/Wilmer Lennartsson på sjuttonde plats.

Grupp F för alla för alla förarklasser samlade åtta ekipage från SSMK och som sig bör var A- och B-förarna snabbast och snabbast av alla var SM-meriterade Johan Pettersson/Oskar Davidsson. De slutade 0,3 sekunder från pallen. Snöpligt. Märkligt nog var Christer och Marie-Louise Westerdahl på tiondelen lika med Johannes Josefsson/Kjell Gustavsson. I resultatlistan är Christer placerad före Johannse men det borda varit tvärt om eftersom Johannes var snabbast på SS 1. Men de var nog båda nöjda med sina åttonde och nionde platser av de 23 som startade.

Det stora dramat får man dock ta del av om man läser resultatlistan lite närmare. Detta berör kampen mellan nämnda Johan och Johannes. Efter SS 4 ligger Johan 0,7 sekunder efter Johannes. Men, med sin pappas minst sagt välanvända Volvo 244, gör Johan sitt livs specialsträcka, slår Johannes med nästa tolv sekunder och är snabbaste standardbil och tolva totalt på sträckan. Här kan vi snacka om urladdning när det gäller.

I C-klassen startade hela 44 ekipage och på en mycket hedrande femte plats landade Erik Axelsson/Sara Kurtsson. Två placeringar längre ner hittar vi Vincent Johansson/Karl Stark, en mycket imponerande prestation som avslutning på deras debutsäsong. 20:e plats John och Dennis Oscarsson, 22:a Patrik Tallåker/Inge Petersson och 25:e Thomas och Evelina Kurtsson.

En PV i den äldre Appendix K klassen rattade Peter Lundgren tillsammans med Johan Emilsson till en artonde plats.
På en stark tiondeplats efter SS 3 låg David Lindström/Emil Karlsson, men närkontakt med något som var hårdare än bilen på fjärde sträckan gjorde att både bilen och dagen var delvis förstörda och strykjärnet måste fram i Plombo inför nästa säsong.

Marcus Kjellkvist med vikarierande kartläsare Sven Gustavsson parkerade mitt i startfältet i C 2WD med sin tionde plats av tjugo.

Sist men absolut inte minst gläds vi återväxten när två ekipage från klubben körde sina debutanttävlingar. Vi ser fram emot att möta Johan Nilsson/Hilda Toftgård och Robin Bolsgård/My Fransson i rallyskogarna 2024.

Nu lägger sig lugnet över rallyverksamheten för Skillingaryds MK. För några tänds möjligen flitens lampa i garagen för att stå rustade när säsongen drar i gång redan i januari nästa år med SM i Hudiksvall.