Motorsport

Carl tog härlig vinst i motocross

Motorsport I helgen kördes junior-SM i motocross i Enköping och SMK Värnamo-föraren Carl Nydén vann i sin klass efter mycket fin och snabb körning.

Pressbilder: SMK Värnamo

SMK Värnamo-föraren Carl Nydén vann sin klass vid ungdoms-SM i motocross i Enköping.   [1/5]

Douglas Sjöblom kom tolva i klassen USM1 vid helgens deltävling i junior-SM i enduro i Söderhamn.   [2/5]

Jacob Stacke kom på fjortonde plats i klassen USM2 vid helgens deltävling i junior-SM i enduro i Söderhamn.   [3/5]

Theo Popp kom på 28:e plats i klassen USM2 vid helgens deltävling i junior-SM i enduro i Söderhamn.   [4/5]

Christer Jansson kom tvåa i VRM-klassen i samma tävling.   [5/5]

Även fler av SMK Värnamos förare, närmare bestämt Theo Popp, Jacob Stacke och Douglas Sjöblom, har varit i väg och tävlat denna helg eftersom det har varit en deltävling i ungdoms-SM i enduro i Söderhamn, det vill säga norr om Gävle. Trots ihärdigt regn bara någon dag före tävling så torkade det upp riktigt bra överlag. Givetvis fanns det en hel del lerpölar ändå på banan och sträckorna som kördes bestod av mycket stalp och underlaget var väldigt varierande, så det var mycket utmanande och svårkörda sträckor. Riktig enduro med andra ord.

Douglas Sjöblom har inte kört någon enduro-tävling sedan sin knäskada i mars, så han hade inga direkta förväntningar på tävlingsresultat med tanke på att träningsformen inte är hundraprocentig än. Douglas ställde upp i klassen USM1 och efter halva loppet så var han riktigt trött efter krävande sträckor med en och annan vurpa på första varvet men någonstans hittade han ny energi och körde på riktigt bra sista halvan av loppet, vilket också resulterade i en 12:e placering.

Jacob Stacke och Theo Popp, båda i klassen USM2, var taggade inför tävlingsstart och båda kunde efter målgång intyga att det var en bana med flera riktigt snabba partier samt väldigt mycket stalp. Båda sträckorna var svårkörda och det var tuff körning, det var flera förare som bröt och inte fullföljde tävlingen. Detta gällde förstås inte vare sig Theo eller Jacob som båda fullföljde alla sträckorna, vilket resulterade i en 14:e plats respektive 28:e plats. Efter ungdomsklassernas målgång så var det tävlingsstart för bland annat klassen VRM. Den erfarne SMK Värnamo-föraren Christer Jansson körde riktigt fint och kunde stoltsera med en fin andraplacering vid tävlingsdagens slut.

Den 3 september kommer SMK Värnamo stå som tävlingsvärd för ungdoms-SM i enduro.