Motorsport

Enduroförarna i elden i helgen igen

Motorsport Under lördagen kördes den tredje deltävlingen av endurocupen. Denna gång i Töreboda.

Töreboda MK bjöd på en riktigt fin bana i lördags när deltävling 3 i vintercupen gick av stapeln. Visst fanns det partier med lerpölar och jobbiga stalp och spår men överlag var det optimala enduroförhållanden på banan. Totalt var det cirka 430 anmälda till dagens samtliga klasser.

Först ut på dagen var bland annat klassen E0 där Douglas Sjöblom och Arvid Bursell ställde upp. Arvid kämpade på riktigt bra men fastnade på sista sträckan och körde in på en 23:e placering. Douglas hade en fin och stabil körning de första sträckorna och låg på en fjärde placering. Men enduro är ju enduro vilket innebär att emellanåt kommer en rot, en sten eller ett träd i vägen och det var just ett träd som Douglas kraschade in i som medförde en lättare stukning i ena fingret. Ömmande finger gjorde att han slog av lite på takten men slutade ändå på sjätte placering.

Nästa heat på tävlingsdagen var klassen E1 och William Almén, Jacob Stacke samt Theo Popp. Jacob inledde de första två sträckorna stabilt men en vurpa på tredje sträckan gjorde att han förlorade tid, dagen slutade med en 16:e placering. Theo upplevde banan som ganska tuff först men blev säkrare och bättre för varje sträcka som kördes. Jämna varvtider ledde till en fin fjärde placering och Theo var överlag nöjd efter dagens prestation. William gasade på och hade snabba tider på sina sträckor vilket också resulterade i en riktigt fin andra placering.

Efter att cirka 350 förare som kört sina klasser så var banan något uppkörd inför dagens sista heat som bl a innehöll klassen Junior där Carl Nydén tävlade. Carl kände sig på topp och hade riktigt bra flyt i sin åkning och hade dessutom chans på riktigt bra placering i sin klass. Då förändrade sista sträckan tyvärr alla förutsättningar. Carl körde in i en stubbe och flög rakt in i ett träd. Turligt nog inga skador men det kostade honom flera dyrbara minuter innan han var på banan igen och kunde gasa mot målgång. Dagen slutade med elfte placering för Carl.

Nu laddas det om inför nästa vintercupstävling som körs i Karlsborg den 12 februari.

Källa: Pressmeddelande

Douglas Sjöblom. Foto: Privat  [1/3]

Carl Nydén. Foto: Privat  [2/3]

William Almén. Foto: Privat  [3/3]