Motorsport

Felix blickar framåt efter tung helg i Nashville

Motorsport Felix Rosenqvist blickar fram emot nya möjligheter i Ntt Indycar-serien efter en tung helg i Big Machine Music City Grand Prix.

Pressbilder: Indycar

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist startade söndagens race på stadsbanan i Nashville från 14:e plats på gridden, efter att ha missat avancemang till Firestone Fast 12-segmentet i lördagens kval med ynka fyra tusendels sekund.

Rosenqvist höll till i mittfältet under större delen av loppet, som för ovanlighetens skull i Nashville inte blev alltför kaotiskt, men tvingades till slut att bryta med mindre än tio varv kvar att köra.

Smålänningen understyrde in i muren i samband med en omstart på det 73:e varvet av 80, då fältet satte full fart igen efter att svenske Linus Lundqvist kraschat några varv tidigare.

Rosenqvist tvingades omedelbart att kasta in handduken med skador på sin Arrow McLaren-bil, i en incident som också involverade ytterligare två förare (och förorsakade en sen rödflagg).

– En tung helg, säger Felix Rosenqvist. Träningen var inte alls bra, men vi tog ett litet steg framåt i kvalet. Vi hade lite mer potential där. I racet var vi alldeles för långsamma rakt fram, och hade dålig fart generellt. Vi försökte chansa lite med strategin, men det gick inte heller hem. I den sista omstarten hamnade jag i gummiresterna utanför spåret; det var som att köra på is. Det var inte mycket som stämde idag. Det är bara att glömma och gå vidare, och lyckligtvis får vi en ny chans om bara några dagar.

NTT INDYCAR SERIES är tillbaka på banan redan nästa helg (11-12 augusti) med Gallagher Grand Prix på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway.


Resultat

Ntt Indycar-serien | 13:e deltävlingen

Big Machine Music City Grand Prix
Nashville (USA)

1: Kyle Kirkwood (USA), Andretti, 80 varv
2: Scott McLaughlin (NZL), Penske, +0,763 s
3: Alex Palou (ESP), Ganassi, +1,722 s
4: Josef Newgarden (USA), Penske, +3,141 s
5: Scott Dixon (NZL), Ganassi, +4,165 s

DNF: Felix Rosenqvist (SWE), Arrow McLaren, +7 varv


Mästerskapsställning

Ntt Indycar-serien | Efter 13/17 race

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 513 p.
2: Josef Newgarden (USA), Penske, 429 p.
3: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 387 p.
4: Scott McLaughlin (NZL), Penske, 371 p.
5: Marcus Ericsson (SWE), Ganassi, 357 p.

12: Felix Rosenqvist (SWE), Arrow McLaren, 241 p.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *