Motorsport

Felix blickar framåt – nya möjligheter på ny bana i Detroit

Motorsport Felix Rosenqvist är redo att stänga kapitlet om Indy 500 och vända blad i Ntt Indycar-serien, där en ny spännande utmaning står för dörren i helgen när Chevrolet Detroit Grand Prix introducerar en ny stadsbana i centrum.

Pressbilder: Arrow McLaren

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist tvingades bryta Indy 500 i söndags efter att ha slagits om segern in i loppets slutskede, men väljer nu att blicka framåt och plocka med sig allt det positiva från spektaklet i Indianapolis, inklusive 33 varv i ledning, in till motorleverantören Chevrolets hemmarace i Michigan.

Arrow McLaren-svensken ställs, liksom resten av fältet, inför en helt ny bekantskap i Detroit i år när tävlingen flyttar från sitt 30-åriga hem på ön Belle Isle in till stadens mest centrala delar. Därmed återvänder evenemanget till den plats i stan där det arrangerades från början, som en del av Formel 1-VM på 1980-talet.

– Jag har lagt Indy bakom mig och reflekterat i ett par dagar, och jag känner nu att vi har alla redskap vi behöver för att kunna vinna race, säger Felix Rosenqvist. Det finns ingen bättre plats att börja göra det på än i Detroit, där teamet vunnit förut ute på Belle Isle, och på hemmaplan för vår motorpartner Chevrolet.

Flytten till centrum innebär ett oskrivet blad för hela Indycar-fältet inför säsongens sjunde deltävling. Banan byggs upp temporärt mitt i hjärtat av Detroit, runt landmärket GM Renaissance Center, och ingen har kunnat testa den i förväg.

Varvet mäter 2,7 kilometer, innehåller tio kurvor och får en unik särprägel på kalendern genom en tudelad depå, där hälften av fältet gör sina stopp till vänster, och den andra halvan till höger.

– Det blir en intressant helg med en helt ny bana och en tvåfilig depå, fortsätter Felix Rosenqvist. Vi hade faktiskt samma sak i några race när jag tävlade i Formel E, men det är väldigt ovanligt och helt nytt i INDYCAR. Många av mina största framgångar har kommit på stadsbanor under åren, så det ska bli kul att testa en ny!

Träningen inför Chevrolet Detroit Grand Prix inleds på fredag. Kvalet körs på lördag, och racet – som sträcker sig över 100 varv – drar i gång kl. 21.00 på söndag kväll.

TIDSSCHEMA
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Omgång 7

Chevrolet Detroit Grand Prix
Detroits gator (USA)

Fredag 2 juni
Fri träning 1: 21.00-22.30

Lördag 3 juni
Fri träning 2: 15.05-16.05
Kval: 19.20-20.50

Söndag 4 juni
Warm-up: 16.00-16.30
Race (100 varv): 21.00

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *