Motorsport

Felix hoppfull inför årets sista ovalrace

Motorsport För tredje helgen i rad står Ntt Indycar-serien i fokus när Felix Rosenqvist och resten av fältet nu ställer om siktet mot säsongens sista ovallopp.  

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Efter stadsracet i Nashville och loppet på Indianapolis Motor Speedways road course-version väntar nu en helt annan typ av arena för Indycar-cirkusen. I Bommarito Automotive Group 500, som helgens tävling formellt är betitlad, väntar 260 intensiva varv runt den blott 1.25 miles (två kilometer) korta ovalen World Wide Technology Raceway i Madison, Illinois.   

– Gateway (som anläggningen ibland kallas) är en speciell bana med väldigt olika typer av kurvor och olika brant dosering, säger Felix Rosenqvist. De första två svängarna är ganska tighta, men sedan öppnar den upp i kurva 3 och kurva 4. Eftersom den är så kort blir varvningar väldigt snabbt en faktor i racet, så det är antagligen viktigare här än någon annanstans att hantera trafik så effektivt som möjligt.

Banan, där ett varv avverkas på runt 24 sekunder och i en snitthastighet av 300 kilometer i timmen, har historiskt utgjort goda jaktmarker för Felix Rosenqvist. Det är här som 29-åringen gjort sina främsta ovalresultat för säsongen både 2019 och 2020, med en sjundeplats från i fjol hans alltjämt bästa placering i ett ovalrace i INDYCAR så här långt.   

Även för Rosenqvists team, Arrow McLaren SP, har World Wide Technology Raceway genererat starka resultat. Under fjolårets besök var stallets bilar långa stunder absolut snabbast på banan, med dubbla pallplatser för Pato O’Ward i de två race som kördes den gången.

Det finns med andra ord belagda skäl till optimism för Rosenqvist och Arrow McLaren SP inför helgens sammandrabbningar.

– Gateway är den oval jag historiskt har gått allra bäst på, så det ska verkligen bli kul och intressant att komma tillbaka dit, avrundar Rosenqvist. Dessutom var teamet väldigt snabba där förra året. Det känns som att vi har tagit ett steg framåt efter sommaruppehållet, och det skulle vara otroligt skönt att äntligen få lite betalt för det med ett bra resultat den här helgen.

Helgens tävlingar körs över bara en dag – lördag – då både träning, kval och race ska avverkas. Själva loppet körs under strålkastarbelysning på kvällen lokal tid i USA, vilket innebär att starten äger rum först kl. 02.40 svensk tid natten mot söndag. 

Tidsschema
Ntt Indycar Series | Rd. 13

Bommarito Automotive Group 500
World Wide Technology Raceway (USA)

Alla angivelser avser svensk tid

Lördag 21 augusti
Fri träning: 19.15-20.45
Kval: 23.00-00.00
Race: 02.40 (natten mot söndag)

Mästerskapsställning
Ntt Indycar Series | Efter 12/16 race

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 415 p.
2: Pato O’Ward (MEX), AMSP, 394 p.
3: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 381 p.
4: Josef Newgarden (USA), Penske, 360 p.
5: Marcus Ericsson (SWE), Ganassi, 353 p.

22: Felix Rosenqvist (SWE), AMSP, 135 p.

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *