Motorsport

Felix jagar vidare i Alabama

Motorsport Felix Rosenqvist bär med sig vind i seglen när Indycar-serien drar direkt vidare från gatorna i Long Beach till Barber Motorsports Park i Alabama den här helgen.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist visade återigen prov på mycket lovande fart när han slog till med pole position i Acura Grand Prix of Long Beach under den gångna helgen, och kan nu visa upp kvalraden 2-1-1 under inledningen av 2024.

Även om smålänningen föll tillbaka till nionde plats i racet med bromsproblem på sin Meyer Shank Racing-bil har upptakten av säsongen i stora drag varit övervägande positiv, med två topp tio-resultat i de första två deltävlingarna och en pallplats som grädde på moset i det inofficiella miljonracet på The Thermal Club.

Rosenqvist är för närvarande sjua i Indycar-sammandraget, men vet att utmaningarna fortsätter att vara många för den nya MSR/FRO-konstellationen och tar en försiktigt optimistisk approach in i helgens Children’s of Alabama Indy Grand Prix.

– Vi testade på Barber för några veckor sedan, vilket förstås är en hjälp, säger Felix Rosenqvist. Det blir värdefullt att ha det i ryggen inför helgen, vilket många av de andra teamen inte har. Det blir intressant att komma till en road course (traditionell bana) efter två stadslopp i början av säsongen – förhoppningsvis känns bilen bra där också.

Rosenqvists bästa resultat på Barber Motorsports Park är en niondeplats på fyra starter, inkasserad förra året. Meyer Shank Racing har aldrig vare sig startat eller gått i mål i topp tio på den kuperade banan på Alabamas landsbygd.

– Vi har ett öppet sinne inför den här helgen, fortsätter Felix. Barber är en bana vi vet att vi behöver jobba på. Jag är inte säker på att vårt paket är lika starkt här som i St. Pete och Long Beach, men jag tycker att vi har en bra grund att utgå från. Vi förväntar oss egentligen ingenting den här helgen; det blir spännande att se var vi står.

Children’s of Alabama Indy Grand Prix körs över 90 varv på söndag med start kl. 19.30 svensk tid. Träningarna inleds på fredag, och kvalet körs i vanlig ordning på lördag.

TIDSSCHEMA
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien| Tredje deltävlingen

Children’s of Alabama Indy Grand Prix
Barber Motorsports Park (USA)

Fredag 26 april
Fri träning 1: 21.40-22.55

Lördag 27 april
Fri träning 2: 18.15-19.15
Kval: 21.30-23.00

Söndag 28 april
Warm-up: 16.15-16.45
Race (90 varv): 19.30

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *