Motorsport

Felix klar för Arrow McLaren Sp

Motorsport Felix Rosenqvist tar nästa steg i karriären. Värnamoföraren ansluter till Arrow McLaren Sp inför 2021 års Indycarsäsong.

Felix Rosenqvist iförd Arrow McLarens teamkläder.  [1/3]

Felix bil får startnummer 7.  [2/3]

Felix Rosenqvist siktar på nästa steg i Indycar-karriären.  [3/3]

Rosenqvist tar plats bredvid mexikanen Pato O’Ward i teamets föraruppställning, och kommer inom kort att få stifta bekantskap med stallets Chevrolet-försedda bil i ett första test på Barber Motorsports Park (USA) den 2 november. Rosenqvist kommer att köra teamets bil med startnummer 7.

– Jag är väldigt förväntansfull inför nästa fas av min karriär tillsammans med Arrow McLaren SP, säger Felix Rosenqvist. Det är ett expansivt team med stora ambitioner, och jag ser fram emot att driva den processen framåt tillsammans med Pato. Stort tack till Sam, Ric, Zak och hela teamet för den här chansen. Jag vill också tacka Chip Ganassi Racing för våra två år tillsammans. Det har varit en bra och lärorik erfarenhet, men jag känner att det här är en möjlighet jag verkligen inte vill missa.

Arrow McLaren Sp sammanför tre tunga aktörer: Arrow Electronics, Schmidt Peterson Motorsports och Formel 1-bekanta McLaren Racing. Konstellationen genomförde sin första Indycarsäsong under gemensam flagg under 2020, där O’Ward slutade fyra totalt i förarmästerskapet. Stallet blev också tvåa i säsongsfinalen i St. Petersburg under den gånga helgen.

– Det är inte varje dag man får chansen att knyta till sig två unga, etablerade talanger som Pato och Felix, säger McLaren Racings vd Zak Brown. Den här kombinationen ger oss en stark föraruppställning och det ska bli mycket spännande att se vad de kan prestera, både på och utanför banan.

Rosenqvist ansluter till Arrow McLaren Sp efter en säsong där han bland annat körde hem sin första Indycarseger. Han blev därmed den förste svensken att vinna på den högsta nivån inom amerikansk formelbilsracing sedan 2002.

– Vi har följt Felix sedan han kom hit för Indy Lights 2016 och har konstant imponerats av hans fart under de senaste två åren, säger Sam Schmidt, delägare i Arrow McLaren Sp. Vi tycker att Felix och Pato kompletterar varandra väl, och tror att de tillsammans kommer hjälpa oss på vår resa framåt som team framöver.

2021 års Indycarsäsong inleds med Firestone Grand Prix i St. Petersburg, Florida den 7 mars.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *