Motorsport

Felix Rosenqvist blev tia i Alabama

Motorsport Felix Rosenqvist körde i mål som tia i söndagens indycar-race på Barber Motorsports Park i Alabama, USA.

Pressbilder  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Värnamoföraren fick bästa tänkbara start på säsongens tredje deltävling genom att toppa den första fria träningen på fredagen, men fick det därefter inte riktigt att stämma under resten av helgen.

En 17:e plats i kvalet markerade en klar missräkning för Smålänningen, som i årets två föregående tävlingar kvalat in som trea respektive femma, och när starten väl gick tappade Felix initialt ytterligare en placering ner till 18:e.

Han navigerade senare sin Chip Ganassi Racing-bil upp genom fältet till en slutlig tiondeplats i det nära två timmar långa loppet, som vanns av japanen Takuma Sato före regerande mästaren Scott Dixon (Rosenqvists teamkamrat).

– Det här var ett långt race, och tyvärr hade jag helt enkelt inte tillräckligt bra fart den här gången, säger Felix Rosenqvist. Det var svårt att få däcken att hålla på den här banan och bilen blev väldigt överstyrd. Dessutom hade vi otur i samband med en gulflaggsperiod när depån stängde precis samtidigt som jag svängde in. Jag fick fortsätta genom depån och ut på banan igen utan att göra mitt stopp, så vi blev tvungna att gå in igen ett par varv senare. Det kostade oss ett par platser. Jag tror att vi som bäst hade kunnat bli femma-sexa idag, men från 17:e startruta är väl topp tio ändå OK. Inte den helg jag hade hoppats på, men som tur är får vi en ny chans om bara några dagar. Vi kommer tillbaka.

Felix Rosenqvist och resten av indycar-fältet drar nu direkt vidare till Kalifornien, där nästa deltävling äger rum på gatorna i Long Beach redan kommande helg (12–14 april).

Resultat för de främsta:
1) Takuma Sato (JPN, RLL), 90 varv
2) Scott Dixon (NZL, Ganassi), +2.387
3) Sebastien Bourdais (FRA, D. Coyne), +2.793
4) Josef Newgarden (USA, Penske), +7.972
5) Alexander Rossi (USA, Andretti), +8.851

10) Felix Rosenqvist (SWE, Ganassi), +26.245

Mästerskapstalbell förde främsta efter 3/17 lopp
1) Josef Newgarden (USA, Penske), 125
2) Scott Dixon (NZL, Ganassi), 98
3) Takuma Sato (JPN, RLL), 91
4) Alexander Rossi (USA, Andretti), 84
5) Colton Herta (USA, Harding Stein.), 81

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *