Motorsport

Felix Rosenqvist jagar andra segern

Motorsport Ntt indycar serie går in i sitt avgörande skede i helgen med säsongens näst sista deltävling.

Foto: indycar

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Felix Rosenqvist jagar sin andra seger för året, och kommer till start i Harvest GP på Indianapolis Motor Speedway – där två lopp ska köras – med revansch att utkräva efter en frustrerande påkörning senast på Mid-Ohio.

Rosenqvist fanns med i tätklungan när starten gick i det senaste loppet för knappt tre veckor sedan, men togs ut i en olycklig masskollision redan i andra sväng och tvingades parkera från ett gyllene utgångsläge.

– Det som hände på Mid-Ohio var tråkigt, särskilt eftersom jag precis hade gjort mitt bästa kval för året och hade en ärlig chans att vinna det loppet, men jag har kommit över det och nu är det full kraft framåt, säger Felix Rosenqvist.

Chans till revansch får Värnamnoföraren alltså nu två gånger om på en bana som redan stått värd för indycar en gång tidigare under 2020.

Just den gången hade Rosenqvist inte lyckan på sin sida och slutade i mittfältet, men det var också här han körde hem indycar-karriärens första första-start-position under försommaren 2019.

Rosenqvist äntrar helgens tävlingar som elva i förarmästerskapet, ynka fem poäng från topp tio. Den tydliga målsättningen är förstås att avancera i tabellen, där svensken under sin förstasäsong förra året slutade sexa.

– Det är fortfarande många poäng kvar att slåss om, så vi har alla chanser att avancera, säger Felix Rosenqvist. Jag är extremt motiverad att avsluta den här säsongen på topp och bevisa var vi egentligen hör hemma.

Efter helgens tävlingar återstår bara finalen i St. Petersburg, den korrigerade indycar-kalenderns enda stadslopp, den 25 oktober.

Helgens två lopp i Indianapolis körs på fredag (85 varv) respektive lördag (75 varv). Träningarna inleds redan på torsdag, då också kvalet till det första loppet äger rum. Ett separat andra tidskval kommer sedan att genomföras på lördag för att formera startpositionen till lopp 2.

• Ntt indycar serie efter 11/14 lopp
1) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 456
2) Josef Newgarden (USA), Penske, 384
3) Pato O’Ward (MEX), McLaren SP, 338
4) Colton Herta (USA), Andretti, 327
5) Will Power (AUS), Penske, 306

11) Felix Rosenqvist (SVE), Ganassi, 244

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *