Motorsport

Felix Rosenqvist siktar högt

Motorsport Felix Rosenqvist hoppas kunna avrunda en blandad indycarsäsong på topp när det amerikanska formelbilsmästerskapet når upploppsrakan med två avslutande lopp på USA:s västkust.

Foto: Mattias Persson

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Värnamoföraren och hans konkurrenter står redo att sätta punkt för 2022 med två raka tävlingar under de kommande två veckosluten, där Grand Prix of Portland är först ut nu till helgen.

Portland International Raceway har historiskt utgjort goda jaktmarker för Rosenqvist, som var på pallen där i sin första start 2019 och sedan gjorde sitt bästa lopp för säsongen som sexa just på den tekniska banan i Oregon under 2021.

– Portland har varit en av mina bästa banor rent historiskt, så jag ser mycket fram emot att komma tillbaka dit i helgen, säger Felix Rosenqvist. Förra året var det mitt bästa race på hela säsongen. Det brukar alltid bli kaos i första chikanen i starten, och jag tror att en av nycklarna blir att ta sig igenom det första varvet utan problem.

Efter besöket i Portland väntar endast finalen på Laguna Seca, Kalifornien, nästa vecka innan årets säsong helt kan summeras.

Felix tog bland annat första startposition i Indianapolis, och var dessutom näst snabbast i ett test på just Laguna Seca i går måndag.

– Vi har varit snabba den senaste tiden, vilket känns extra lovande inför de här återstående två loppen, avslutar Felix Rosenqvist. Vi hade första startposition i Indianapolis och jag låg trea på Mid-Ohio innan jag tvingades bryta med tekniska problem där.

– Dessutom hade vi ett riktigt bra test på Laguna så sent som igår. Förhoppningsvis kan vi sy ihop det fullt ut nu och avsluta den här säsongen med två riktigt bra lopp.

Helgens Grand Prix of Portland inleds med fri träning på fredag. Kvalet körs på lördag kväll och loppet, som sträcker sig över 110 varv, startar klockan 21.30 på söndag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *