Motorsport

Felix Rosenqvist tillbaka i topp åtta

Motorsport Felix Rosenqvist körde hem ett topp åtta-resultat i söndagens Bommarito Automotive Group 500, det sista ovalloppet på årets Ntt indycar.

Pressbilder: Indycar

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist begav sig till World Wide Technology Raceway i St. Louis, skådeplats för helgens tävlingar, med vetskapen om att han tidigare inte riktigt fått det att stämma på just den här typen av så kallade kortovaler.

Den här gången fanns dock farten där från start, när Rosenqvist direkt körde in som femma på lördagens fria träning – ett pass som försenades kraftigt på grund av intensivt regn.

Väderleken fick till följd att kvalet flyttades till söndagen, bara några timmar innan själva loppet, och Felix fortsatte att hålla ett högt tempo med fjärde plats på startpositionen i det 28 bilar stora fältet.

Värnamosonen figurerade sedan i toppen under stora delar av loppet sent på söndagskvällen svensk tid, tillsammans med Arrow Mclaren-kollegorna Pato O’Ward och Alexander Rossi i en kollektivt stark insats från teamet.

Även om Rosenqvist så småningom föll tillbaka till en slutlig åttondeplats bjöd helgen i St. Louis på ett flertal positiva prestandamässiga besked, och Rosenqvist underströk också sin fart genom att notera loppets näst snabbaste varv.

– Vi har alla tre bilar i topp åtta idag, så det har varit en bra dag för teamet, säger Felix Rosenqvist. Jag hade hoppats på ett lite bättre resultat för egen del, särskilt efter att ha startat fyra, men vi tappade lite för mycket tid i depån idag och dessutom hade vi inte den bästa strategin.

– Samtidigt vet vi att just den här typen av banor aldrig riktigt har passat oss – men i år har vi tagit ett steg framåt. Jag slogs om segern i Iowa och kvalade fyra här, trots ett ganska dåligt utgångsläge i kvalkön. Jag känner att jag har förbättrat min egen körning på kor-ovalerna i år, så sett till själva prestationen åker jag härifrån hyfsat nöjd.
Serien är tillbaka på banan redan kommande helg med Grand Prix of Portland, som utgör säsongens näst sista deltävling.

Resultat

1) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 260 varv
2) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren, + 22.225 sekunder
3) David Malukas (USA), Dale Coyne, + 22.727
4) Alexander Rossi (USA), Arrow Mclaren, +1 varv
5) Scott McLaughlin (NZL), Penske, +1 varv

8) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren, +1 varv

Poäng efter 15/17 lopp

1) Alex Palou (SPA), Ganassi, 565
2) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 491
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 440
4) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren, 429
5) Scott McLaughlin (NZL), Penske, 426

13) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren, 270

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *