Motorsport

Felix siktar tillbaka mot toppen i Indianapolis

Motorsport Felix Rosenqvist är tillbaka på banan i helgen vid Gallagher Grand Prix på Indianapolis Motor Speedways road course-version, där Arrow McLaren-svensken hoppas kunna reprisera den form som tidigare givit honom dubbla pole positions på ”hemmaplan”.

Pressbilder: Indycar

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist hade det motigt i det senaste Indycar-loppet i Nashville under den gångna helgen, men är fast besluten att studsa tillbaka när fältet strålar samman igen bara några dagar senare på Indianapolis Motor Speedway.
 
Helgens tävlingar körs på en bana som hittills tjänat Rosenqvist väl – framför allt i kvaltrim. Det var här han tog Indycar-karriärens allra första pole position under debutsäsongen 2019, en insats som senare följdes upp med pole även i fjolårets upplaga av Gallagher Grand Prix.
 
Tidigare i år var Rosenqvist dessutom ytterst nära att toppa kvallistan ytterligare en gång på Indianapolis Motor Speedways Grand prix-slinga, när han körde in som tvåa – två tusendelar från pole – i kvalet till GMR Grand Prix på anläggningen i maj. 
 
Inför helgens återkomst hoppas Rosenqvist, bosatt i Carmel en kort bilfärd från banan, kunna sätta samma höga tempo.
 
– Jag ser fram emot att komma tillbaka till IMS road course, som alltid har varit en bra bana för mig, säger Felix Rosenqvist. Efter problemen i Nashville behöver vi ett race på beprövad mark för att verifiera en del saker vi vill testa och ändra. Vi vet att bilen normalt är snabb på IMS, så det är en bra plats för oss att återvända till just nu när vi försöker hitta tillbaka till formen.
 
Gallagher Grand Prix är en del av ”Brickyard Weekend” på Indianapolis Motor Speedway, där också Nascar tävlar i helgen. Indycar-evenemanget sträcker sig över två dagar, med träning och kval på fredag och ett 85 varv långt race på lördag kväll svensk tid.

TIDSSCHEMA
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien| Deltävling 14

Gallagher Grand Prix
Indianapolis Motor Speedway (USA)

Fredag 11 augusti
Fri träning 1: 15.00-16.30
Kval: 18.30-20.00
Fri träning 2: 22.00-22.30

Lördag 12 augusti
Race (85 varv): 20.00

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *