Motorsport

Felix till Nashville för att pussla ihop alla bitar

Motorsport Indycar-säsongens mest intensiva skede, med fem race på fyra veckor, når sitt slut på söndag på Nashvilles gator. Felix Rosenqvist har en pallplats och en första startposition med sig i bagaget från perioden i fråga och när fältet nu slår läger i ”Music City” ligger fokus på att pussla ihop all fart och potential på en och samma helg.

Bilder: Arrow McLaren Sp

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist inledde Indycars högsommarstint med en pallplats i det senaste stadsloppet i Toronto i mitten av juli. Det resultatet följdes upp av ännu en fartmässigt stark helg i dubbeln på Iowa Speedway-ovalen och säsongens andra pole position senast på Indianapolis Motor Speedways grand prix-slinga. 

Tekniska problem innebar att Rosenqvist frustrerande nog föll till nionde plats i racet i Indianapolis i lördags, men inför helgens sammandrabbning i Nashville finns alla indikationer ändå på plats och Rosenqvist och Arrow Mclaren Sp fortsätter att närma sig sin första gemensamma seger.

– Vi har haft så mycket potential de senaste nio-tio racen, eller egentligen hela den här säsongen, säger Felix Rosenqvist. Vi väntar bara på att allt ska sammanfalla och klaffa under en och samma helg – det är den där riktiga fullträffen vi fortfarande söker. Vi jobbar hårt för att komma till rätta med de problem och detaljer som hindrat oss från det hittills.

Helgens lopp – Big Machine Music City Grand Prix – tar indycar-cirkusen till pulserande Nashville för den andra gången. Premiärupplagan ägde rum förra året och utgjorde en stark tävling för Felix Rosenqvist som var bäste Chevrolet-förare i både kval (placering 6) och race (placering 8). 

– Nashville var ett av våra bästa race förra säsongen och vårt stadsbanepaket har varit fortsatt konkurrenskraftigt i år, avrundar Felix Rosenqvist. Jag var ju på pallen i det allra senaste stadsloppet i Toronto, till exempel, så vi har all anledning att vara optimistiska. Vi ska och kommer att sikta högt, och jag känner verkligen att vi närmar oss vår första seger nu.

Indycar-träningarna i Nashville inleds på fredag. Kvalet körs på lördag och det 80 varv långa loppet på söndag kväll svensk tid. 

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *