Motorsport

Fina framgångar i Vilda Ryd Racet

Motorsport Skillingaryds Motorklubbs medlemmar fortsätter att visa framfötterna.

Marcus Karlsson femma i Vilda Ryd Racet. Bild: JCrallypics  [1/5]

Patrik fick bryta i Ryd 2024. Bild: Lasses Rallyreportage  [2/5]

Christer och Marie-Louise Westerdahl sexa i Ryd 2024. Bild: Lasses Rallyreportage  [3/5]

David sjua i Ryd 2024. Bild: JCrallypics  [4/5]

Robin och Daniel fyra i Ryd 2024. Bild: JCrallypics  [5/5]

I lördags kördes den andra deltävlingen i Bilsport Rally Cup. Den här gången på krokiga och steniga vägar i trakterna av Ryd i sydvästra Småland. Vägarna brukar skörda sina offer, så också denna gång. Sammanlagt 160 ekipage kom till start, 37 bröt och den vanligaste orsaken var sten eller avåkning. Fem hela ekipage och en kartläsare representerade Skillingaryds Motorklubb denna dag.

Patrik Tallåker med kartläsare Inge Petersson hade ”Sten” som anledning till att de fick ge upp på specialsträcka 3. De hade något stort på gång då de hade näst bästa tid i klassen på andrasträckan, men det gäller att komma i mål.

Bäst resultatmässigt lyckades en förare som faktiskt körde sin första tävling. Robin Bolsgård med kartläsare Daniel kom på fjärde plats i C-förare Grupp E och de var faktiskt bara halvminuten från segern. Mycket imponerande.

På femte plats i sin klass kom en annan som heller inte kört så många tävlingar. Marcus Karlsson/Emil Hagelvik följde upp sin tjugonde plats i Anderslöv med en femte plats i Ryd. Utan tvekan en mycket fin förbättringskurva. I samma klass, C-förare Grupp F, lotsade hans-Peter Picher Berndt Holgersson, S Sunnerbo till en femtonde plats.

Då går vi vidare till en sjätteplats. Christer och Marie-Louise Westerdahl höll länge en femteplats av 13 i klassen men i mål kom de sexa, bara sex sekunder från femteplatsen.

Så avslutar vi rapporten med sjunde plats för David Lindström/Klas Petersson i A-förare 2 WD. De började med en femte plats i klassen på sträcka 1 men dalade sedan i resultatlistan. Trots detta blir det ändå bra poäng i den totala listan, där de efter två tävlingar ligger på sjätte plats.

Kommande helg, den 4 maj, kommer nio ekipage, till start i Norrahammars Hammarslaget. Det innebär 19 procent av startfältet. Kartläsaren Carl Eriksson årsdebuterar sin samåkning med Melvin Bengtsson, Kullings MS i Götenes tävling. Lycka till!!

Tack för foto: JCrallypics och Lasses Rallyreportage

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryds Motorklubb

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *