Motorsport

Fina resultat för SSMK i Rally-SM

Motorsport Under gårdagen kördes tredje deltävlingen för året i Rally-SM. Skillingaryds Motorklubb fanns representerade med en förare och tre kartläsare.

Specialsträckorna går man igenom innan tävlingen och duon skriver egna noter som de sedan ska köra efter i fullfart  [1/6]

Här slutade Theorin och Söderkvist resa i East Sweden Rally utanför Linköping  [2/6]

Carl Eriksson och Emrik Smedberg  [3/6]

Carl Eriksson och Emrik Smedberg  [4/6]

Emrik tävlar för Wäxjö MS och bilen är en Honda. Carl Eriksson från Skillingaryds MK sköter kontoret  [5/6]

Nellie Karlsson gjorde SM-debut i Daniel Walls Volvo 240  [6/6]

I otrimmade och trimmade tvåhjulsdrivna klassen fanns Skillingaryds Motorklubb representerade under gårdagens deltävling i Rally-SM som gick i Linköpingsskogarna där sju specialsträckor skulle köras.

SM-debut för Nellie Karlsson där hon tog hand om ”kontoret” hos snabbe Volvoåkaren Daniel Wall från Östergötland.

– Äntligen var en lång väntan över, denna dagen har jag längst efter sedan målgången i Lima. Vi gick ut blygsamt på specialsträcka 1 och ökade successivt. Hela tiden en bra känsla i bilen. På näst sista specialsträckan var vi ute lite långt i några svängar där vi tappade lite tid. Vi slutade på en åttonde plats av 54 startande i klassen, vilket vi är nöjda med, med tanke på att det var första tävlingen tillsammans och ett längre uppehåll tidigare. Jag är kanon nöjd med dagen. Det var fina och roliga vägar och Daniel är en grym chaufför, konstaterar Nellie Karlsson.

Carl Eriksson, kartläsare åt Emrik Smedberg från Wäxjö MS och otrimmade tvåhjulsdrivna klassen, fortsätter;

– Tävlingen började i fredags med administrativ incheckning och rekognisering av sträckorna som skulle köras. Då vi skriver helt egna noter lade vi mycket tid och energi på att få till dom bra. Insåg ganska tidigt att det skulle bli tufft med den mer standardbetonade Hondan mot de övriga fabriksbyggda R2 bilarna. Efter en halvseg inledning på tävlingen från vår sida ryckte vi upp och känslan i bilen blev bättre och bättre. Till slut blev det en sjundeplats av 19 startande i klassen vilket vi är nöjda med. Nu laddar vi om inför SM-finalen i Sandviken om två veckor där vi ska försöka ge vårt team Drive VXO några poäng extra, säger Carl Eriksson.

Ett efterlängtat team ute i rallyskogen är Markus Theorin och Henrik Söderkvist som hade fått uppbackning av vänner och bekanta för att kunna starta i Linköpings SM-deltävling.

– Vi startade utan någon egentlig målsättning. Vårt mål var nog bara att åka ihop och har kul, men givetvis försöka vara med hyggligt. Under rekognoseringen tyckte vi nog att sträckorna var väl snabba för vår bil, en VW golf MK1:a. På specialsträcka ett fick vi till en bra känsla direkt. Inga konstigheter och lite överraskande hade vi elfte tid i klassen trimmat 2WD där det var 54 startande. Under specialsträcka två märktes att vägen passade bättre för bilen. Något lite moment och en trött Markus som fick jobba hårt med ratten och vi klättrade upp till åttonde plats efter sträckan. Specialsträcka tre var en lång sträcka med olika karaktärer. Vi fortsatte med bra fart och känsla men var väl lite väl optimistiska in i en rätt så skarp höger så det blev att styra ut på en åker. Tappade några sekunder men vi var snabbt upp på vägen igen. Ett par kilometer innan mål tackade dock motorn för sig efter ett långt och snabbt parti. Men det kändes ändå härligt att vara tillbaka i en rallybil och även i SM, menar kartläsaren Henrik Söderkvist.

Här finns resultat från tävlingen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *