Motorsport

Flera nyheter i Sydsvenska Rallycupen 2020

Motorsport Sydsvenska Rallycupen går nu in på sin tolfte säsong och med bara några månader kvar till Simrishamnsmixen som inleder är det dags att blicka lite framåt.

Rally med David Lindström. Arkivbild

– Liksom författare Mark Twain en gång sa –”Ryktet om min död är betydligt överdrivet”, säger cupledningen med Mats Bergman i spetsen detsamma om Ssrc 2020.

I samband med finalen skickades en uppmaning ut att förare och klubbar måste hjälpas åt att skapa tävlingstillfällen för att cupen skall kunna genomföras 2020. Ett år med en helt unik situation där distrikten Småland och Södra tilldelats halva SM-serien med sina tre tävlingar Ssr, Skilling 500 och Ec Snapphanerallyt.

– Uppmaningen vid finalen har gett oss stöd från några klubbar och från förare och det gör att vi än en gång kan presentera en komplett och utmanande serie, noterar Mats Bergman.

Han fortsätter:
– Som alltid är strävan att ha en tävling per löneutbetalning då den absoluta merparten av våra förare finansierar sitt tävlande på den egna lönen. Ett uppehåll under sommarmånaden skapar då också förutsättningar för 2 WD och 4 WD att testa våra SM-tävlingar. Vi återkommer med hur vi också kan ge standardklasserna möjlighet att testa dessa tävlingar.

Anton Claesson och Anton Geijersson. Arkivbild

2020-års kalender omfattar totalt fem tävlingar men sex poänggivande tillfällen från april till oktober. Simrishamn tillhör de klubbar som ansträngt sig extra jämfört med ursprunglig plan, vilket hedrar dem och de inleder därför i vanlig ordning säsongen. I Ljungby MK:s Midsommardansen får cupens förare mäta sig mot VOC Rally. Anrika Dackefejden körs för femtioförsta gången, alltid en tävling av hög klass som avslutar vårsäsongen.

• Mästarmöte
Under sommaren körs i slutat av juli det traditionella Mästarmötet dit bland annat de främsta i Prispottslistan är inbjudna. I september återvänder man till Älmhult och Silverratten för att sedan avsluta säsongen i det återuppvaknade Rally Småland med startplats Vetlanda. Cirka sju mil special av tjugo mil totalt delas upp i två poänggivande etapper och blir en värdig säsongsavslutning.

• Stora prispengar
Samarbetet med två företag fortsätter. Till vinnaren 2020 och övriga pristagare kommer vid seriens slut däck till ett värde av 50 000 kronor att fördelas.

Vid de två inledande tävlingarna i Simrishamn och Ljungby kommer ett företag att dela ut uppmuntringsbidrag till ungdomar, B- och C-förare i form av presentcheckar till ett totalt värde av 75.000 kronor. Dessa delas ut redan vid anmälan tävlingsdagen.

• Tävlingskalender

  • 18 april Simrishamn
  • 15 maj Ljungby
  • 13 juni Wäxjö
  • 24 juli Mästarmötet
  • 19 septemberÄlmhult
  • 3 oktober Vetlanda x 2
Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *