Motorsport

Flerårskontrakt för Felix Rosenqvist

Motorsport Mclaren har skrivit på ett flerårigt avtal med Felix Rosenqvist för att vara kvar på lagets förarlista från 2023 och framåt.  

Foto: Arrow Mclaren Sp

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Mclaren är för närvarande i färd med att utvärdera sin föraruppställning för 2023 med det nybildade Mclaren Formula E Team som ska inleda sin debutsäsong i den helt elektriska racingserien och planerar att utöka Arrow Mclaren Sp till en trebils-team med Felix kommer att köra i en av de två serierna.

Felix, från Värnamo, anslöt sig till Arrow Mclaren Sp i Ntt-serien2021. Sedan han kom med i serien 2019, då han utsågs till årets nykomling, har Felix säkrat tre pallplatser och två förstapositioner. Felix avslutade nyligen den 106:e löpningen av Indianapolis 500 på en imponerande fjärdeplats och upptar för närvarande en plats i topp-10 bland ett konkurrenskraftigt förarmästerskap.

Rosenqvists racingkarriär inkluderar också ett stopp i Formel E, efter att ha tävlat i serien under tre säsonger från 2016 till 2019, vunnit tre race, säkrat sex pole positions och sju pallplatser.

Hela Arrow McLaren Sp och Mclaren Formula E 2023 föraruppställningar kommer att bekräftas i sinom tid.
– Jag är glad över att vara kvar hos Mclaren för 2023 och framåt. När teamet expanderar till Formel E nästa säsong, ger det ytterligare möjligheter för mig både i USA och Europa och jag ser fram emot att kunna presentera mina planer under de kommande veckorna. Jag har älskat min tid med Arrow McLaren SP Team i IndyCar när jag körde bil nummer 7 och vi har haft några fantastiska stunder tillsammans, inklusive att säkra stolpen tidigare i år i Texas och komma hem plats fyra i Indy 500. Jag är upprymd och tacksam över att få denna möjlighet att utforska de nya alternativen som finns tillgängliga för att använda min erfarenhet för att hjälpa Mclaren att starta 2023 på den starkaste möjliga grunden, säger Felix Rosenqvist.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *