Motorsport

Lärorik period för Eddie

Motorsport Det har varit en intensiv sistaperiod för Eddie Ramírez Eriksson med både utställningar och rally.

Hans-Peter Picher och Eddie Ramírez Eriksson laddar för start.  [1/4]

Värnamoföraren gör sig redo för start.  [2/4]

Eddie och Hans-Peter i full aktion i skogen!  [3/4]

Misstaget att fastna på en stubbe kostade Eddie möjligheten till en god placering i rallyt.  [4/4]

Först ställde han ut sin rallybil på Fältgruppens Epa-träff i Värnamo. Idéen var att ungdomarna kan lära sig att köra snabb och lagligt om man tävlar i rally, racing, folkrace eller liknande men inte på vägarna.  Sedan ställde teamet ut bilen på Åminne Bruk.

– Det var jättemånga som var intresserade om bilen och mig. Jättemånga frågade om er mina sponsorer. Jag ska fortsätta att ställa ut bilen så mycket jag kan på olika evenemang så ni ses så mycket så möjligt, säger Eddie. 

I lördags ställde Värnamoföraren upp som en av 139 tävlande i Vilda Ryd Rally i Ryd. Rallyt hade sex specialsträckor med en total distans på 14 mil. I ungdomsrallyt ställdes Eddie mot två konkurrenter: en i en grupp N-bil samt en i en grupp E-bil (precis som Eddies). 

– Jag vill träna mer med bilen och med min kartläsare Hans-Peter Picher. Vårat mål var att köra i mål och att lära sig mer o mer om bilen, säger Eddie.

Inför sträcka fyra låg Eddie två i ungdomsklassen och på plats 64 av 139.

– Inte alls dåligt om man kollar vilken bil/klass jag kör, säger Eddie. 

Den femte sträckan gick dåligt. Eddie körde av vägen och fastnade över en stubbe. Det tog över nio minuter att få bort ekipaget från stubben. Där tappade Värnamoföraren allt för att fajtas för andraplatsen och göra ett bra resultat i hela rallyt.

– Jag körde ändå så fort jag kunde på sistasträckan och gjorde andra bästa tid i ungdomsrally-klassen. Bilen har inte en enda skråma men tiden rann ut, säger Eddie. Jag har lärt mycket av detta misstaget och ska kämpa extra till nästa omgång.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *