Motorsport

Månz kör vidare i laddat mästerskap

Motorsport På Nxt Gen Cup:s hemsida meddelas i dag att Värnamoföraren Månz Thalin återvänder till tävlingsserien under den kommande säsongen.

Värnamoföraren Månz Thalin fortsätter i det helelektriska juniormästerskapet Nxt Gen Cup under 2024. Bild: Nxt Gen Cup

Månz Thalin var en av de yngsta förarna att tävla i Nxt Gen Cup förra året vid 15 års ålder och Värnamoföraren är tillbaka för sin andra säsong 2024 när det helelektriska mästerskapet går in på den internationella scenen med den elektriska formelbilsserien Formula E och det tyska standardvagnsmästerskapet DTM .

– Jag är stolt över att vara tillbaka för min andra Nxt Gen Cup-säsong, speciellt eftersom mästerskapet går internationellt med en fantastisk kalender, säger Månz Thalin till tävlingsseriens hemsida.

16-åringen gjorde tävlingsdebut i Renault Junior Cup 2022. Till 2023 tog Värnamoföraren nästa steg när han anslöt till världens första helelektriska juniormästerskap i standardvagnsracing.  Månz Thalin tog stora steg under säsongen och slutade på elfte plats i mästerskapstabellen, med en femteplats på legendariska Nürburgring som sitt hittills bästa resultat.

– Jag hade en riktigt brant inlärningskurva förra året eftersom det bara var min andra säsong i racing med mycket att lära, säger Månz.

– Och jag lärde mig mycket, att ta gradvisa steg framåt. 2024 kommer att innebära ännu fler nya saker, men jag känner mig definitivt redo för utmaningen. Att tävla på den internationella scenen framför Formel E och DTM motiverar mig som en galning och jag kan vänta inte med att gå!

2024 års NXT Gen Cup-mästerskap avgörs över sex tävlingshelger och inleds den 13–14 april i samband med det internationella Formel E-mästerskapets deltävling på Misano i Italien.

– Det är fantastiskt att se Månz tillbaka med oss för 2024. Jag tror att han tog starka steg framåt under sin debutsäsong och mognade som förare. Vi kommer att följa hans framsteg noga i år då han kommer att möta ytterligare utmaningar på internationella banor, säger Fredrik Lestrup, grundare av NXT Gen Cup.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *