Motorsport

Nässjöseger i Skilling 500

Motorsport På lördagen arrangerade Skillingaryd Motorklubb sitt årliga rally Skilling 500.

Jennie Blansch  [1/7]

Alexander Axelsson  [2/7]

Patrik Axelsson  [3/7]

David Lindström  [4/7]

Simon Bolsgård  [5/7]

Rasmus Thulin Johansson  [6/7]

Keith Wennbergv  [7/7]

I år hade tävlingen för första gången Hestra strax norr om Gislaved som tävlingscentrum. På Isamon, Hestra SSK:s fina idrottsplats, fanns både start- och målplats samt serviceyta dit ekipagen mellanlandade efter två specialsträckor.

Förarna bjöds vägar av mycket omväxlande karaktär söder och väster om startplatsen, sammanlagt fyra sträckor på sammanlagt 42 km.

Tävlingen ingick i Sydsvenska Mästerskapet, Sydsvenska Rallycupen, SSRC, samt i Smålands, Gotlands och Södras DM.

Snabbast totalt runt de fyra specialsträckorna var som så många gånger förr Stoffe Nilsson med kartläsaren Jesper Johansson från Hässleholm. De vann alla sträckor och segermarginalen till tvåan Robin Adolfssoon/Nicklas Ottosson, Växjö blev till slut strax över 30 sekunder.

I klassen för A-förare trimmade bilar, 2WD, segrade välförtjänt och inte helt överraskande Johan Axelsson, Nässjö, med hemmaklubbens Henrik Söderkvist som kartläsare. De vann två sträckor och hade inför sista sträckan en ledning på 1,4 sekunder till Jonas Åkesson/Mathias Bengtsson, Karlskrona, men ett lite misstag och en dikesvisit för Jonas gjorde att Johan och Henrik kunde ta en efterlängtad seger.

– Verkligen fruktansvärt roligt att äntligen få fullfölja med en seger. Har brutit i topplacering flera gånger under våren så det här känns jätteroligt, säger en glad Johan.

En annans om gjorde sin bästa tävling sen klassbyte från Volvo Original till trimmat var arrangörsklubbens Alexander Axelsson med kartläsaren Nellie Karlsson. De slutade på en femte plats, bara en halv sekund från fjärdeplatsen. Anton Geijersson lotsade sin förare Anton Claesson, Grimslöv, till placeringen bakom.

David Lindström/Janne Rydh såg det som en seger att fullfölja på sjuttonde plats efter att ha renoverat sin bil efter en avåkning tidigare under våren.

Lite av favorit var hemmaklubbens Christopher Zeijlon/Christofer Svensson men de fick bryta efter ett svårlöst problem som gjorde bilen omöjlig att hantera i de hastigheter som krävs för att hänga med i det tuffa motståndet.

Frida Axelsson som bor bara några kilometer från tävlingsbanan fick inte se målskyltarna med sin förare Hampus Larsson, Kristianstad, då växellådan gav upp redan på SS 1.

Fyra pallplatser blev det för Skillingaryds MK: Patrik Axelsson/Vincent Johansson tog en silverpeng i klass Appendix K och samma placering blev det för Keith Wenneberg/Jane Wennberg i B-förare Grupp E.

Christer och Marie-Louise Westerdahl gjorde en riktigt bra tävling och blev tvåa i Volvoklassen där Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson kom sjua.

I samma bilklass men för C-förare rullade Marcus Kjellkvist/Inge Petersson på sista sträckan men kom ändå på tredje plats strax före Simon och Daniel Bolsgård. Patrik Tor/Josefina Hellkvist blev åtta, Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson tia, Thomas och Sara Kurtsson elva, Carl Mikaelsson/Simon Wernersson kom på fjortonde plats medan Oscar Karlsson/Johannes Josefsson tvingades bryta

Övriga placeringar för hemmaklubben blev Rasmus Thulin Johansson/Linda Björklund sjua och Kevin Andersson/Viktor Zettergren femtonde medan Dan och Christer Skärin bröt i B-förare 2WD. Kim Petersson/Simon Molin bröt i C-förare 2 WD. Jennie och Louise Blansch körde in på den tiondeplatsen i C-förare Grupp E.

Tävlingen genomfördes utan olyckstillbud och uppskattades av de tävlande och den stora publik som tagit sig ut till de olika specialsträckorna.

Nästa tävling för Skillingaryds Motorklubbs förare är Semesterturen i Traryd kommande lördag.

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *