Motorsport

Oscar och Nellie vinner Sydsvenska Rallycupen

Motorsport Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Erik Bergman tvingades bryta TV-Svängen. Foto; AO photography  [1/7]

Jennie Blansch femma i C-förare grupp E i TV-Svängen 2019. Foto; Ronnymotorsportfoton  [2/7]

Keith Wennberg vinner B-förare Gr E i TV-Svängen 2019. Foto; henrikrallyfoto  [3/7]

Oscar och Nellie Karlsson vinner Sydsvenska Rallycupen 2019 i TV-svängen 2019. Foto; henrikrallyfoto  [4/7]

Oscar och Nellie vinner. Foto; Privat  [5/7]

Patrik Axelsson fick bryta i TV-Svängen. Foto; mhrallybilder-se  [6/7]

Simon Wernersson fyra bland C-förarna Gr E i TV-Svängen. Foto; fotoniclas  [7/7]

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka till 70-talet. Krokigt och bökigt men också betydligt långsammare vilket gör att alla får köra med större eftertänksamhet för att bilen skall hålla ända in i mål.

För första gången sen Sydsvenska Rallycupen startade för tolv år sedan finns ett ekipage från Skillingaryds Motorklubb i topp i den totala cupen. Alla förare tar med sig sin poäng in i en sammanlagd lista så en Sydsvensk Mästare koras och detta år är det alltså Oscar Karlsson som vinner. Han har med sin syster Nellie i högerstolen tagit full pott i fyra av sex tävlingar och slutade på samma poäng som tvåan Mattis Olsson, Gullabo men placerar sig före i kraft av fler förstaplatser.

– Vi vinner fyra av sex sträckor, hade en liten svacka på specialsträcka två men då ryckte vi upp oss och gjorde en kanontid på efterföljande specialsträcka som hade varit näst bäst i B-klassen, berättar en glad Oscar. Jag tackar familjen och sponsorer som gjort det möjligt och inte minst min syster Nellie som läser noterna. Kan inte komma på mer än nåt enstaka misstag på hela säsongen.

Oscar är 21 år och jobbar som fixturbyggare på ett företag i Hillerstorp, ett arbete som kräver tekniskt sinne och noggrannhet, egenskaper han tar med sig i byggande och underhåll av tävlingsbilen.

– Nu ser vi fram mot finalen i SSRC och sen mot nästa säsong där jag fortsätter i samma klass i cupen och DM, spännande med tuffare motstånd, avslutar vinnaren Oscar Karlsson.

Oscar följs av som vanligt av ett helt koppel klubbkamrater i klassen. Johannes Josefsson/Kjell Gustavsson blir tvåa, Marcus Kjellkvist/Inge Petersson trea och Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg femma.

Nästa klassvinnare hittar vi i B-förare Grupp E då Keith och Jane Wennberg distanserar tvåan med nästan tjugo sekunder och placeringen ger honom tredjeplatsen totalt i cupen för den klassen.

I C-förare grupp E blev Simon Wernersson/Hans-Peter Picher fyra och Jennie och Joakim Blansch femma. De får den omvända ordningen totalt i klassen men Jennie befäster sin ledning i Smålands DM.

Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson kommer på åttonde plats för dagen och slutar sjua i cupen. Frida Axelsson läser kartan åt Oscar Ljung, Simrishamn till en femte plats i klassen medan Erik och Hans Bergman, Kevin Andersson/Viktor Zettergren och Patrik Axelsson/Robin Sanell tvingades bryta.

Sydsvenska Rallycupen avslutas med en final och prisutdelningsfest den 26 oktober. För klubbens förare väntar nu närmast Gruvrundan i Åtvidaberg kommande helg och sedan helgen efter SM i Rally Blekinge och Grännas Polkatrofén ingående i E-cupen.

Mats Bergman

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *