Motorsport

Pallplats för Eddie

Motorsport Eddie Ramirez Eriksson från Värnamo noterade fina resultat i helgen.

Eddie till vänster blev trea  [1/5]

Eddie - framgångsrik Värnamoförare  [2/5]

Jakt på täten  [3/5]

Eddie körde fort  [4/5]

Tvåa i mål i det andra loppet  [5/5]

Det var tävling på Kinnekulle Ring där det handlade om Renault Clio Junior

Eddie var snabb redan under träningspassen.
– Inför tidskörningen gjorde vi några mindre justeringar på bilen vilket resulterade i att Eddie trivdes bättre med de och kunde ladda hårdare. Det resulterade i en fin tredjeplats i kvalet av elva startande i klassen, berättar pappa Agustin.
Eddies kvaltid var endast 0,4 sekunder från första startposision.

Lopp 1 blev dramatisk där Eddie hamnade i muren i samband med ett omkörningsförsök. När han försökte ta sig upp på andraplatsen, gick det inte så bra, men han backade Eddie snabbt upp på banan igen och kämpade sig trots omständigheterna i mål på en fin sjundeplats. Utan fadäsen vid omkörningsförsöket kunde det mycket väl blivit en fin pallplats för unge Eddie redan i det första loppet på Kinnekulle Ring.

Eddie var rejält taggad införlopp 2. Kanske han var lite för övertaggad och revanschlysten. Det var nog det som resulterade i hans dåliga start som det blev från startruta 3. Eddie var inte bättre än sexa iväg från startplattan men ville ogärna lämna Kinnekulle Ring utan att ha en pokal med sig hem till Värnamo. Så jakten var i full gång.

Eddie fokuserade och kämpade så väl under sin väg upp till andraplatsen så att han passade på att sätta snabbaste varvtiden av alla i lopp 2 trots de omkörningar han var tvungen att utföra i sin jakt upp i fältet.
Eddie gick över mållinjen endast en sekund efter segraren. Fantastiskt fin uppkörning av unge Eddie i hans blott andra tävlingshelg i denna cup Därmed är första pokalen i Clio Cup Junior bärgad.

Nästa tävling är om två veckor på Gelleråsen motorbana i Karlskoga.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *