Motorsport

SMK-förare tävlade i enduro

Motorsport Lördagens tävling i enduro i Skövde hade nio förare från SMK Värnamo.

Algot Hjalmarsson

Det var kanonväder med strålande sol, men detta medförde att banan blev mjuk, lerig och svåråkt

Klassen E0 startade först med Algot och William Hjalmarsson. Efter fyra sträckor och en timmes körning skiljde det endast 30 sekunder till Algots fördel så här kommer det säkert att bli flera tuffa drabbningar i framtiden.

Senare startade klass 40–49 med tre från SMK och här lyckades Joakim Björk bäst med en 19:e-plats. Ted Wennberg blev 28:a och Ulf Hjalmarsson 57:a.

Sist ut för dagen var juniorer och breddklassen.
Juniorer var Kalle Björk och Albin Hjalmarsson. Bäst gick det för Albin med en plats 35. Kalle vurpade på fösta varvet och fick bryta.

I klass bredd körde Christer Jansson bäst och han slutade på en åttonde plats. Joakim Hansson tvingades bryta efter fjärde varvet.