Motorsport

Sydsvenska Rallycupen startar upp i Liatorp

Motorsport Lördagen den 22 april körs första tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Älmhults MK arrangerar Silverratten. Det är klubbens ungdomsgrupp som har ansvaret för tävlingen med stöd av rutinerade tävlingsledaren Kent Rydh.

Arkivbild.

Fem sträckor skall köras med Liatorp två mil nordost om Älmhult som tävlingscentrum. En dag efter att anmälan gått ut konstaterar vi att drygt 130 ekipage kände sig kallade och de flesta av de topplacerade från fjolårets SSRC finns på startlinjen med första start kl 13. Förutom SSRC ingår tävlingen också i MAS-cupen och i Smålands DM. Bara några veckor innan gruspremiären för SM-serien tar många SM-meriterade förare chansen att få känna på de sydsmåländska vägarna inför SSR den 19-20 maj. Vi återkommer innan tävlingen med mer information.

Nu finns också reglerna för SSRC 2023 publicerade på vår hemsida. Den stora förändringen jämfört med tidigare år är att finaltävlingen utgår. Det blir i stället prisutdelning och festligheter i samband med sista tävlingen i Vinslöv. Mer om detta längre fram.

Källa: Pressmeddelande från Sydsvenska Rallycupen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *