Motorsport

Tillbaka på vinnarbanan med pallvind i seglen

Motorsport Med säsongens första pallplats i ryggen är Felix Rosenqvist redo för nästa slag i Indycar-serien den här helgen när mästerskapet slår läger på Road America – en plats förknippad med starka minnen för den 31-årige smålänningen.

Pressbilder: Indycar.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Den 6.5 km långa banan i Wisconsin gav Rosenqvist hans första Indycar-seger säsongen 2020, och efter besöket på pallen senast i Detroit för två veckor sedan blåser det positiva vindar runt Arrow McLaren-svensken just nu.

Rosenqvist slutade sexa på Road America förra året efter ännu ett starkt lopp på den populära banan – men tidigare insatser kan komma att spela minimal roll inför helgens race. En total omasfaltering av banan skapar helt nya förutsättningar inför årets upplaga av Sonsio Grand Prix på anläggningen.

– Det är alltid kul att komma tillbaka till banor man presterat bra på tidigare, och jag gillar verkligen Road America, säger Felix Rosenqvist. Den här gången ger det dock väldigt lite att titta i backspegeln. Den nya asfalten har gjort banan betydligt snabbare – vi pratar flera sekunder per varv. Det kommer att ändra saker och ting rejält.

– Det blir en intressant helg där nyckeln blir att träffa rätt med inställningarna för den nya greppnivån. Den som lyckas bäst med det kommer att vinna – och förhoppningsvis är det vi!

Träningarna inför säsongens åttonde Indycar-deltävling drar i gång på fredag. Kvalet avgörs på lördag kväll svensk tid, och racet – som körs över 55 varv – startar kl. 19.15 på söndag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *