Motorsport

Tre folkraceförare tävlar i Danmark

Motorsport Skillingaryds Motorklubb finns på plats med tre förare i landskampen i arenan Nisseringen i helgen. 

I Ljungberg, väster om Skillingaryd, lämnade idag Anton Geijersson för premiärtävling i Danmark  [1/3]

I Tenhult hade Oskar Mejving, tävlande för Skillingaryds Motorklubb, lastat sin Saab inför färden söderut  [2/3]

Pontus Mejving kör med en Nissan Micra på Nisseringen i helgen  [3/3]

Landskampen mellan Sverige och Danmark avgörs genom att lika många förare från varje land gör upp i totalt fem kvalomgångar, tre på lördagen och två söndagen. Resultaten från kvalomgångarna räknas ihop och resulterar i tre finaler som körs på söndag eftermiddag. Nationen med flest inkörda poäng står som segrare på söndag kväll. 

Skillnaden att tävla i folkrace i Danmark jämfört med Sverige är teknisk utrustning som behöver kompletteras samt att det inte är tillåtet med samma typ av tuffa körning på banan. 

Skillingaryds MK representeras av Oskar Mejving, Pontus Mejving och Anton Geijersson, som här berättar lite mer om sin premiärtävling i landskampen. 

– I helgen blir det ett nytt äventyr för mig med folkracetävling i Danmark. Jag tar med mig en väl intrimmad BMW med Volvo-drivlina, så det ska bli intressant att se hur man står sig bland danskarna. Jag har egentligen inget speciellt mål med helgen eftersom allt är nytt, men en final år såklart alltid kul, hälsar Anton Geijersson när han tar med sig tävlingsbilen till Danmark. 

Foton: Privatbilder

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *