Motorsport

Tuff återkomst för Felix Rosenqvist

Motorsport Felix Rosenqvists motiga säsong fortsatte i återkomsten till indycar när Värnamoföraren drogs in i en startkollision redan i den första kurvan i helgens lopp på Mid-Ohio Sports Car Course i USA.

Pressbilder

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist, tillbaka i mästerskapet efter sin otäcka krasch i Detroit i förra månaden, blev påkörd bakifrån av förre F 1-föraren Romain Grosjean när tumult uppstod bara sekunder efter start i det 80 varv långa loppet.

Värnamosonen tvingades att uppsöka depån för reparationer, föll omedelbart bort från ledarvarvet, och klassificerades till slut som 23:a efter att med skadad bil ändå ha fullföljt loppet.

– Ännu en tuff dag, säger Felix Rosenqvist. Jag gjorde en hyfsad start och försökte bara ta mig igenom första sväng, men bilarna framför körde ihop och sedan blev jag påkörd hårt bakifrån av Grosjean. Bilen tog rejält med stryk. Det var starkt av teamet att över huvud taget lappa ihop den, men vi förlorade ett varv och vi hade fortfarande stora skador på både hjulupphängning och golv och tappade massor.

Rosenqvist hade i sin återkomst kvalat in före mästerskapsaspiranten och teamkamraten Pato O’Ward som bäst placerade Arrow Mclaren Sp-bil på 13:e plats.

Det här är andra året i rad som Rosenqvist körs av banan i första sväng på Mid-Ohio, där han dessförinnan nådde en viktig milstolpe med indyca-karriärens första pallplats säsongen 2019.

– Jag trodde att det skulle vända nu, men tydligen inte, konstaterar Rosenqvist. Det var i alla fall positivt att vara tillbaka i bilen och känna att allting fungerade fysiskt och mentalt. Jag hade inga problem med körningen och jag tycker att jag fick ut allt av bilen i kvalet. Vi ger inte upp. Nästa lopp är ett av dem jag sett fram allra mest emot på hela kalendern, så jag kommer göra allt för att få till något bra där!

Indycar-säsongen går nu in i ett månadslångt sommaruppehåll, innan mästerskapet fortsätter med ett helt nytt stadslopp i centrala Nashville – en hett efterlängtad tävling på kalendern. Big Machine Music City Grand Prix, som tävlingen formellt heter, körs den 8 augusti.

• Resultat
1) Josef Newgarden (USA), Penske, 80 varv
2) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, + 0.879
3) Alex Palou (SPA), Ganassi, + 22.235
4) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 32.377
5) Alexander Rossi (USA), Andretti, + 33.141

23) Felix Rosenqvist (SVE), AMSP, + 2 varv

• Mästerskapsställning
1) Alex Palou (SPA), Ganassi, 384
2) Pato O’Ward (MEX), AMSP, 345
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 328
4) Josef Newgarden (USA), Penske, 315
5) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 280

25) Felix Rosenqvist (SVE), AMSP, 94

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *