Okategoriserade

Seger för Melvin och Carl i Kullingstrofén

Okategoriserade Två ekipage med hel eller delvis tillhörighet till Skillingaryds Motorklubb startade i helgens deltävling i Svenska Rallycupen i Herrljunga.

Bilder: Lars Lindqvist

Christofer och Christopher fyra i 2 WD i Kullingstrofén 2023.  [1/2]

Melvin och Carl vinner 2 WD i Kullingstrofén 2023.  [2/2]

Kullingstrofén är ett lika säkert augustitecken som en gång kräftpremiären var. Med Folkets Park som bas fick de 170 startande ge sig ut på 40 kilometer omväxlande och utslagsgivande specialsträckor.

Melvin Bengtsson från hemmaklubben har sedan 2021 haft Carl Eriksson, tävlande för Skillingaryds MK, med sig i högerstolen. Trots att Melvin inte kör den allra mest konkurrenskraftiga bilen i klassen har paret en förmåga att hitta ett vägvinnande och effektivt sätt att angripa sträckornas karaktär. Denna gång slog de till med en kanontid på den allra sista sträckan och avancerade från tredje till första plats i klassen och en femteplats totalt.

Lite i skuggan av dessa denna dag kom Christopher Zeijlon/Christofer Svensson in på en fjärde plats i samma klass. De var aldrig riktigt nära toppen, men fyra av 29 är givetvis klart godkänt.

För klubbens förare väntar den 12 augusti Smedsvängen i Örkelljunga då sex ekipage med SSMK-bemanning står på startlinjen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *